L’evolució és una característica inherent als moviments socials i artístics; una constant que explora i cerca nous camins i fórmules que puguin expressar l’abstracció i la complexitat del pensament humà. L’art, en la seva concepció més àmplia, evoluciona i es revoluciona en la seva recerca perpètua de l’expressió en un constant dilema.

El concert inaugural del cicle Palma de Primavera està basat en idees d’evolució que formen les petites revolucions que marquen tendència.

La idea d’actualitzar la conegudíssima història de Romeu i Julieta als llenguatges del segle XX dugué Leonard Bernstein a fusionar nous estils i formes per a revolucionar el musical de Broadway, l’òpera i el cinema. De la història musicada per Bernstein es presenten les danses simfòniques de West Side Story, les quals, en un context simfònic, rememoren els populars números d’aquest musical revolucionari.

El concepte de la utilització de la bateria com a instrument solista dugué l’americà David Mancini a escriure la Suite per a bateria i orquestra, en la qual el tractament solístic d’aquest instrument fou una autèntica revolució de la forma de concert amb solista. Aquesta obra serà interpretada per Xavier Eguillor, un dels solistes de major versatilitat i projecció.

Programa

Candide (obertura) L. Bernstein (1918-1990)

Suite per a bateria i orquestra D. Mancini (1952- )

(arr. de J. S. Chapi)

West Side Story (danses simfòniques) L. Bernstein (1918-1990)

Prologue / Somewhere / Scherzo / Mambo / Cha-cha-cha / Meeting Scene / Cool / Rumble / Finale

Intèrprets

SimfoVents Palma

Xavier Eguillor, bateria

Cristóbal Soler, director convidat