La diva del Buena Vista Social Club, la "núvia del feeling" -com l'anomenen a Cuba-, la gran dama i llegenda viva de la música cubana, Omara Portuondo celebrarà el seus 90 anys de vida i música sobre l'escenari del Teatre Principal de Palma. No és la primera vegada que visita l'illa, però aquesta ho farà amb una jove formació d'alguns dels millors talents i figures internacionals de la nova generació de músics del jazz cubà.

El concert comptarà amb la direcció musical del prestigiós pianista Roberto Fonseca, amb qui Omara té una gran química i complicitat sobre l'escenari. Fonseca, la reputació internacional del qual no deixa de créixer, ha acompanyat la cantant durant els últims mesos com a director artístic de la seva gira "El último Beso". Junts, han recorregut escenaris de tres continents.

A punt de convertir-se en nonagenària, Omara demostra ser una dona d'increïble vitalitat. Fa pocs mesos recollia el premi Grammy a l'Excel·lència Musical per la seva trajectòria i acaba de ser guardonada també amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts que concedeix el Govern d'Espanya. Innombrables premis i distincions han acompanyat la carrera d'aquesta diva, però la seu millor recompensa ha estat sempre l'admiració i els aplaudiments del seu públic.

Amb aquest concert tan especial, Sons de Nit, de la mà de Fonart, sempre receptius a la cooperació amb altres agents culturals, estableix sinèrgies amb altres dos festivals amb els quals comparteix afinitats i s'ofereix com a marc per a la presentació del pròxim intercanvi musical que desenvoluparà l'associació cultural Alternatilla, en la cinquena edició del seu festival de jazz amb el prestigiós festival cubà Jazz Plaza en el seu 36 edició, l'esdeveniment musical de major envergadura a Cuba. Un pont per a l'agermanament musical entre dues illes que arrenca amb aquesta presentació que produirà Sons de Nit.