Celebram la Diada de Navarra 2020 amb aquest magnífic concert de guitarra i acordió, organitzat per la Euskal Etxea Artea.

MARTA PERUGA MILLERA. Professora i directora de la Rondalla "António Périz" de Santalecina (Osca). Porta 8 anys ensenyant la jota aragonesa, havent estat professora a altres escoles de jota a Vencillón (Osca) i en el Barri de La Jota de Saragossa. Jotera des dels 4 anys d'edat, ha obtingut importants premis en certàmens de Jota dins la seva comunitat i en la comunitat veïna de la Rioja. Destacar el primer premi en categoria juvenil al Certamen Oficial de Saragossa, primers premis a Osca, Tarazona, la Codoñera, Cendrer, Racó de Soto, entre d'altres. Ha participat al festival de la penya "Rondalosa" (Logronyo) durant diversos anys. L'any 2003 va publicar "Jotes de la meva Aragó", un CD amb 28 jotes de diversos estils i amb cobles populars, relacionats amb la seva terra o de composició pròpia. Actualment integrant de l'espectacle VIDA: La saviesa de la vila, nominat als premis Max corn millor espectacle de dansa. A més, col·labora amb altres grups professionals de jota com el Roldán de l'Alt Aragó de Osca i el grup Tudela canta de Navarra.

IÑAKI RETA MORENO. Professor de música i acordionista professional. Dirigeix ​​les escoles de jota Irabia (Pamplona) i Vitòria-Gasteiz, amb les que ha ofert concerts de rellevància en la Plaça de Toros Monumental de Pamplona, ​​o la processó de Sant Fermí cada 7 de juliol, entre d'altres. Ha rebut importants premis artístics com a docent, com el Premi Nacional Drets Humans (Defensor el Poble). Ha realitzat ponències en fòrums de Jota Navarra i d'Art Folklòric, entre els quals destaca el Congrés Internacional Project Zero, de la Facultat d'Educació de la Universitat de Harvard. Ha estat component de diversos grups de Jota Navarra (Veus Navarreses, Ànima Navarra, la Ribera Canta). Actualment, component i membre fundador de el grup Veus Riberes, i col·laborador de el grup de música country Sony Mountain.

Marta i Iñaki han participat en nombrosos festivals internacionals de folklore, entre els quals destaquen els desenvolupats a Mèxic, Puerto Rico, Costa Rica i Àustria. En aquest últim país es van graduar com a docents de música. Han ofert concerts a l'Euskal Etxea de Bakersfield, Califòrnia (Kern County Basque Club), ia la Jaialdi de Bossa, Idaho.

Concursants i guanyadors al programa "Donant-tot jota" d'Aragó TV. Integrants de el grup Noblesa Baturra de Saragossa i també col·laboren amb José Luis Urben i la seva Gent, tant en l'enregistrament de discos com en concerts.