El mercat artesanal i de producte de la terra de Sant Rafel, que organitza l'Ajuntament de Sant Antoni en col·laboració amb l'Associació de Vesins de Sant Rafel, inicia demà una nova temporada per oferir i promocionar el sector primari i artesanal de l'illa.

La mostra, que celebra la novena edició, comptarà amb 25 parades d'artesania tradicional, productes de camp, jocs de fusta, ceràmica, herbes eivissenques o bijuteria artesanal. El regidor de Comerç, Joan Torres, ha destacat la importància de «posar en valor aquest tipus de mercats que ajuden a promoure la cultura tradicional d'Eivissa, col·laborant amb productors i artesans locals». «És una mostra ja consolidada que permet visibilitzar el sector artesanal i que s'ha convertit en un atractiu més del poble de Sant Rafel i del nostre municipi», ha destacat Torres.

De moment, la Mostra no organitzarà actuacions com en anys anteriors per evitar la concentració de persones i facilitar el compliment de les mesures de seguretat sanitàries. En aquest sentit, el mercat artesanal s'ha adaptat a la normativa vigent i s'hi han instal·lat cartells informatius sobre les mesures preventives com respectar la distància de seguretat, l'ús de mascareta en cas de no mantenir la distància d'un metre i mig entre persones o l'obligació de rentar-se les mans. Totes les parades comptaran amb un dispensador de gel hidroalcohòlic, els venedors duran posada la mascareta i es reforçarà el servei de neteja amb la desinfecció del mercat cada dijous.

La Mostra Artesanal de Sant Rafel s'inaugura demà, 2 de juliol, i es celebrarà cada dijous durant els mesos d'estiu fins al 10 de setembre, amb una gran exposició de tot tipus de productes artesanals i de proximitat. Les parades de la mostra s'instal·laran al llarg del carrer Pintor Narcís Puget i al voltant de l'Església de Sant Rafel, en horari de 19.30 a 22.30 hores.

L'Ajuntament i l'Associació de Vesins animen la població eivissenca a visitar aquest mercat situat en un entorn únic i amb una de les millors vistes de l'illa i a gaudir-ne «amb responsabilitat i respectant les mesures de prevenció vigents».