La Cicatriz

La Isabel és una jove professora d'història d'una escola a l'Espanya dels anys del franquisme i està profundament enamorada de la Carmen, la professora de literatura.

Sense voler, però sense poder evitar-ho, neix una història d'amor entre elles dues que semblarà haver-se d'acabar quan la família de la Carmen, de pensament fortament conservador, l'obliga a internar-se a un hospital de malalts psíquics per curar-se d'aquest amor que no pot ser i que no està ben vist. Temps després, la Carmen retorna a casa amb la Isabel, deixant família, hospital i feina enrere, havent d'enfrontar-se ara a les seqüeles que els electroxocs que ha estat rebent a l'hospital li estan causant. La Isabel intentarà ajudar-la a sobreviure fins a les últimes conseqüències.

Àfrica Alonso porta aquesta història, inspirada en fets reals, als escenaris, de la mà de la direcció de Marilia Samper, la música d'Andrea Puig i amb un format únic. La combinació de text i música en una obra que pretén trencar amb el silenci, i reivindicar les vides de les lesbianes com el que són: la memòria històrica del nostre país

Dramatúrgia: Àfrica Alonso Bada

Composició musical: Andrea Puig Doria i Àfrica Alonso Bada

Intèrprets: Júlia Jové i Àfrica Alonso Bada

Direcció escènica: Marilia Samper

Música en directe: Andrea Puig Doria i Marta Pons

Direcció musical: Andrea Puig Doria

Nominada als premis Butaca com a: Millor musical, Millor composició Musical i Millor actriu Revelació.