'Intolerància i antisemitisme al món contemporani', 'Nazis i feixistes a les Illes Balears' i 'Jueus refugiats a Eivissa'

Biblioteca Municipal, a la sala Jordi Juan Riquer i l'Espai Cultural de Can Ventosa

II Jornades d'Estudis Locals · Temàtica 'Jueus i nazis a les Illes' · L'entrada i participació en tots els actes és gratuïta prèvia sol·licitud al correu electrònic arxiu@eivissa.es

Entre els dies 24 i 26 de novembre se celebrarà la segona edició de les Jornades d'Estudis Locals, una iniciativa de l'Arxiu Històric d'Eivissa i Formentera i de l'Ajuntament d'Eivissa, que comptarà amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Baleàrics, la UIB i el Fòrum de la Memòria d'Eivissa i Formentera.

Coincidint amb el 80 aniversari de la mort de Walter Benjamin i el 60 de la d'Albert Camus, el tema d'aquestes jornades de divulgació històrica, que es dediquen a la memòria del periodista i investigador eivissenc Xicu Lluy, serà Jueus i nazis a les Illes. Les xerrades es faran a la Biblioteca Municipal, la sala Jordi Juan Riquer i l'Espai Cultural de Can Ventosa de 19.30 a 21 hores i l'entrada i participació en tots els actes és gratuïta.

Dimarts 24:

19.15 h Inauguració de les Jornades

19.30 Intolerància i antisemitisme al món contemporani. A càrrec de Jordi Maíz, doctor en història i professor de la UNED.

20 h Nazis i feixistes a les Illes Balears: la Legion Condor i l'Aviazione Legionaria. A càrrec del periodista professor i doctor en història contemporània Manuel Aguilera.

20.30 Jueus refugiats a Eivissa. A càrrec de José Miguel L. Romero, investigador i periodista.

Dimarts 24 de novembre les Jornades tractaran sobre temes com la intolerància i antisemitisme al món contemporani, nazis i feixistes a les Illes Balears o els Jueus refugiats a Eivissa. Dimecres es tractarà sobre la persecució dels xuetes a Mallorca, Albert Camus i el seu combat contra el nazisme i la relació de Camus amb les Illes. Finalment, dijous 26, les jornades es clouran amb unes ponències sobre la premsa local de l'època davant el nazisme, es parlarà sobre les nazis i jueus a Mallorca i sobre el filòsof Walter Benjamin i la qüestió jueva en el seu pas per les Pitiüses i Catalunya.