Text i direcció: Pablo Rosal · Intèrprets: Luis Bermejo i Malena Alterio · Producció: TEATRO DEL BARRIO · Mirada plàstica i vestuari: Almudena Bautista · Producció artística: Ana Belén Santiago · Fotografia: Laura Ortega · Ajudant de producció: Lucía Rico · Tècnica: Tony Sánchez · El preu és de 18 euros anticipada i 20 euros en taquilla el mateix dia de la funció · Venda d'entrades en www.eivissa.es

En "Los que hablan", obra escrita i dirigida per Pablo Rosal, dos personatges, entren a l'escenari per a parlar l'u amb l'altre. Són Luis Bermejo i Malena Alterio, els qui posen rostre i veu a una peça que pretén retrobar, esborrades totes les pistes, l'experiència del personatge originari de l'escenari.

A través dels seus repetits intents de parlar d'una forma fluida, es pregunten què és això de conversar. Utilitzen llocs comuns i ressons de converses que han escoltat, tracten de vèncer al silenci, al buit que aguaita… i acaben per agafar-li gust. "Hi ha vegades que parlar serveix per a alguna cosa".

Rosal considera que estem en una època en la qual la paraula, senzillament, ha perdut la seva integritat i la seva acció. I amb Els quals parlen pretén resignificar la paraula amb una innocència nascuda en el segle XXI per a resacralitzar-la en el nostre present a través d'una audàcia extemporània.

"L'obra és una confessió -va afirmar Rosal-, una obertura d'un espai maldestre que ens reuneixi, d'una elementalitat nua i primària que ens calli. L'obra és una oda mundana i còmica a la paraula trobada, a qualsevol paraula que neix de nou". I també: "Los que hablan pretén retrobar, esborrades totes les pistes, l'experiència del personatge originari de l'escenari, l'experiència animal del primer parlant".

Los que hablan és una proposta teatral poc convencional, amb un humor abstracte i des de l'estranyesa infinita, Els que parlen explora el llenguatge que tots emprem diàriament, com a eina per a atribuir-nos una identitat i com a vehicle per a facilitar les relacions. Facilitar o entorpir, segons el cas