Amb l'objectiu que les Cançons de la Mediterrània siguin més que un festival, i veient la gran quantitat de projectes musicals que han sorgit a les xarxes en aquests temps de confinament, tan durs per als músics, vàrem proposar a dos grups, un de Mallorca i un de Barcelona, que treballassin en un repertori conjunt per a poder-lo presentar damunt l'escenari de Ses Voltes.

Tant Els Grollers de Factoria com en Yacine Belahcene i la seva banda acceptaren l'envit amb entusiasme, tot i les dificultats, i es posaren a treballar en línia: compartir repertoris, cercar les connexions musicals, aportar, gaudir i fer gaudir…

Els GROLLERS DE FACTORIA començaren el mes de gener de 1999, pocs dies abans de les festes de Sant Antoni a Santa Maria del Camí com un projecte de cercaviles per a animar les festes.

Avui, aquesta banda de 18 músics interpreta temes populars d'arrel tradicional i temes propis, tant en estat pur com esquitxats per elements més propis del funk, de la rumba, del rock o fins i tot del punk, en una proposta vital i festiva. Els denominadors comuns són: l'interès per la cultura popular, el compromís amb la terra, la curiositat per conèixer altres cultures, la lluita contra qualsevol tipus d'opressió social, econòmica o cultural... Aquests interessos els han duits a experimentar amb melodies, ritmes i instruments de tot arreu: gralls, tarota, flabiol i tamborí, xeremies, trompeta, saxofon, guitarra, baix elèctric, bateria, veus i tot tipus de percussió.

YACINE BELAHCENE transita el seu camí a través de la música viatjant entre les seves dues cultures, l'algeriana i la catalana, un camí que porta recorrent de fa temps amb altres projectes que ha liderat o en els quals ha participat com Cheb Balowski, Nour, Transadèlica, Rumbamaziga, Yacine & The Oriental Groove i Cafè d'Alger.

Aquest 2020 presenta el seu primer disc en solitari, Idurar ("muntanyes", en amazic), un viatge des de les muntanyes de l'Atles fins a les nostres costes mediterrànies, amb una musicalitat valenta i sonoritats que ressonen als ports d'Alger, Marsella o Barcelona… fugint de qualsevol estereotip o estigma construïts des dels prejudicis generats pel poder mediàtic occidental i dels països del nord.

Idurar reivindica la mescla en la seva naturalitat, sense impostures artificials i sense cap tipus de complex per cantar en català, en amazic o en àrab algerià.

Amb aquest títol, Yacine Belahcene reivindica els seus orígens, tan propers i tan llunyans alhora, amb una sonoritat actual i contundent que promet fer-nos ballar des de la consciència!

..........................

OBSERVACIONS

Entrada lliure amb invitació - Cabuda limitada

· Només es poden retirar 2 INVITACIONS PER PERSONA.

· Assegurau-vos de dur les entrades impreses o descarregades al vostre telèfon mòbil.

· Per tal d'assegurar un accés esglaonat al recinte, hem establert dues franges d'entrada: de 20.30 a 21 h. i de 21 a 21.30 h.

· Respectau l'horari de l'entrada de la invitació que heu escollit. Per evitar aglomeracions a l'entrada de l'activitat, es recomana assistir amb prou temps d'antel·lació

· L'accés al recinte s'efectuarà per l'Avinguda d'Antoni Maura / Passeig de Baix Murada

· Pel be de tots, es prega observar les mesures de seguretat vigents establertes per les autoritats sanitàries: distància interpersonal de 1'5 metres i ús de la mascareta quan aquesta distància no sigui possible. L'ús de mascareta és obligatori en tot moment, fins a ocupar el seu seient.

· Pregam que faceu cas de les indicacions del personal responsable de l'activitat