Abe Rábade (Santiago de Compostel·la, 1977) arriba a Palma per a presentar el seu disc número 13 com a líder, que du com a títol Sorte. Acompanyat per la seva secció rítmica habitual (duen més d’una dècada recorrent el món), Pablo Martín (Vitòria, 1974) al contrabaix, i Bruno Pedroso (Lisboa, 1969) a la bateria.

Amb la idea de la “sorte” com a “grup d’elements escollits amb la mediació de l’atzar”, sorgeix un àlbum amb dotze composicions originals. Cada una representa un estat d’ànim, o una font magnètica d’inspiració.

Músics:

Abe Rábade, piano

Pablo Martín Caminero, contrabaix

Bruno Pedroso, bateria

En acabar el concert es projectarà el documental Ibiza Jazz The Experience, Marco Torres (Espanya, 2018) VOSE, 75 min.

El Festival de Jazz d’Eivissa organitza cada any l’Eivissa Jazz Experience. Es tracta d’un grup que es forma únicament i exclusiva per a tocar una vegada al Festival. El pianista gallec Abe Rábade coordina el grup cada any i és l’encarregat de muntar una formació diferent, amb músics diferents a cada edició. Es comuniquen per correu electrònic, creuen partitures i àudios. La majoria de les vegades no han tocat mai junts i no es veuen tots fins que no arriben a Eivissa per a fer un assaig abans del concert al Festival. Eivissa Jazz the Experience documenta el procés pel qual es forma la banda i en què sis músics de molt talent tiren endavant una actuació en poques hores.

Al costat del pianista Abe Rábade, l’Experience d’aquest any la formaven Virxilio da Silva (guitarra), David Xirgu (bateria), Vicent Macian (saxòfon), Gonzalo Tejada (contrabaix) i Pere Navarro (trompeta). A més, hi apareixen Joachim Kühn, Ángela Cervantes i Joan Murenu, entre d’altres.