Júlia Colom (Valldemossa 1997) és cantant. Va entrar en contacte amb la música de ben petita a través de diferents disciplines (cant coral, flauta travessera, dansa...), fins que als quinze anys descobreix la seva passió: cantar com a solista, moguda per l’imant del jazz. A partir d’aquí, la música esdevé una prioritat i, a poc a poc, comença a fer concerts arreu de l’illa acompanyada per músics veterans reconeguts al panorama musical i rebent un feedback positiu per part del públic. Amb quinze anys va obrir el Menorca Jazz Festival i amb setze va ser seleccionada per a anar a cantar amb la Berliner Philharmoniker a l’auditori Philharmonie de Berlín. Ha fet concerts arreu de les pitiüses però sobretot a Mallorca: Teatre Principal de Palma, Teatre de Manacor, Costa Nord de Valldemossa, Teatre de Bunyola, Ses Païsses d’Arta o La Defensora de Sóller, Festival de Músiques Mínimes, Festival Alternatilla, Atlàntida Film Fest, Mobo Fest, Es Claustre de Maó, Claustre de Sa Lluna a Alaior, Far de la Mola, etcètera. Amb desset anys, i amb l’objectiu d’avançar en la seva formació com a cantant i descobrir altres músiques, es desplaça a Barcelona. Guanya la beca AiE (Sociedad de Artistas Intérpretes y Ejecutantes Españoles) i inicia els seus estudis superiors a l’ESEM (Escola Superior d’Estudis Musicals Taller de Músics). Torna a ser becada per al curs 2017-2018 gràcies a la Beca Sabadell i el curs 2018-2019 gràcies al Taller de Músics i Aclam Records. L’any 2019-2020 protagonitza Sempre Dijous, un documental dirigit per Joan Porcel que pretén explicar el moment vital/musical de la cantant. Produït per la plataforma audiovisual FILMIN i amb la col·laboració d’IB3 guanya el prestigiós Festival Inèdit de cinema musical a escala nacional. Actualment està gravant el seu primer treball discogràfic als estudis catalans ACLAM RECORDS, amb els productors musicals David Soler i Marcel Bages. També forma part de la gira “CLAMOR 2021-2022” com a corista de Maria Arnal i Marcel Bages. Ha actuat a Nova York, Portugal, Barcelona, l’Índia, Berlín, i Franca, entre d’altres.

L’espectacle CANTS està basat en el repertori que més representa la jove cantant Júlia Colom ara com ara. Un viatge personal d’immersió cap a la tonada tradicional amb la visió personal que Colom aporta d’una manera singular. Al seu costat i a la guitarra, Martin Leiton afegeix una aportació que barreja diferents sonoritats que beuen del tradicional, líric, arrel anglosaxona i sons del jazz més heterodox; tot al servei d’un repertori de tonades tradicionals portades a un terreny propi i únic. A més, Júlia deixarà caure qualque cançó pròpia, repertori que veurà la llum en format disc aquest mateix any.

Júlia Colom (Mallorca 1997). La jove cantant proposa un duet amb el virtuós músic Martin Leiton a la guitarra: músic punter de l’escena nacional que forma part de conjunts musicals com el de Jorge Drexler, Nina pastori o Marco Mezquida. Júlia, que ja ha duit la seva música a Nova York, Portugal, Barcelona, l’Índia, Berlín, Escòcia o França, opta per un repertori que beu, principalment, de la música tradicional mallorquina. El corpus de cançons està format per composicions populars passades pel sedàs de les idees musicals de la component. Un homenatge a la música que l’ha acompanyada en el seu desenvolupament com a artista fins a hores d’ara, així com a les seves arrels. El seu padrí li va ensenyar la Sibil·la als sis anys, i des de llavors ha tingut clar que les cançons l’han feta ser així com és. Júlia entén que la música popular no ha estat creada per a gaudir-ne des de fora de la vitrina, sinó que se li ha de treure la pols i apropar-la a tots els públics, especialment als més joves. Per primera vegada també inclourà temes propis que es publicaran al seu esperat primer disc, que veurà la llum aquest mateix any.

El repertori consta de cançons populars (anònimes) i cançons pròpies.

-Cançons populars:

Tonada de collir figues

Tonada de collir oliva

Tonada des segar

Sa Madona

Bon arbre és es garrover

-Cançons pròpies:

Anava bé

Cireres

Passes davant

Davant la mar