Projecció de El drogas

Espanya, 2020. 80 min.

Direcció: Natxo Leuza

Presentació i col·loqui posterior amb Natxo Leuza a càrrec de Sebastià Manresa

Estrena a Mallorca

Organitza: Cinemaclub 39 escalons, Dones de Llevant i Departament de Cultura de l'Ajuntament de Manacor. Amb el suport tècnic del Teatre de Manacor

Edat recomanada: a partir de 12 anys

Durada de la projecció: 80 minuts

Documental biogràfic que explora, com si d'un riu es tractés, totes les dimensions i vessants de la figura d'Enrique Villarreal, el mític exlíder de Barricada. Un retrat on la memòria individual conflueix amb la col·lectiva oferint-nos un relat que aprofundeix en el recorregut històric i vital d'una de les figures més importants del Rock & Roll en castellà. Una història emocional on podrem observar els diferents rostres i camins que aquest singular artista ha pres envers la vida. És aquesta la història d'un ésser que camina tort per a poder veure el que hi ha a l'altre costat. És aquesta la història d'Enrique Villarreal El Drogas.

NATXO LEUZA (Pamplona, 1977) treballa com a realitzador, guionista, muntador i postproducció de cinema des de fa 15 anys. Acumula una dilatada trajectòria en el món del cinema documental, treballant en multitud de projectes en diversos països: Sierra Leona, Benín, Togo, Mauritània, Gàmbia, Uganda, el Perú, Guatemala, El Salvador, Qatar, Haití... Compagina el seu treball per a altres productores amb els seus propis projectes personals, com els curtmetratges "Born In Gàmbia" (2018) i "N' Diawaldi Bouly" (2014), que han tingut un destacat recorregut internacional, comptant amb la selecció en més de 70 festivals internacionals i més de 25 premis, arribant a ser candidat als Goya 2019 a Millor curtmetratge documental. "El Drogas" (2020) és el seu primer llargmetratge i es va presentat fa tan sols unes setmanes en la secció Zinemira del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià.