Mal Pelo, Teatre Nacional de Catalunya, Grec 2023 Festival de Barcelona, Teatre Principal de Palma – Espectacle representat al Teatre Nacional de Catalunya

Amb el bagatge de 35 anys de trajectòria que els ha consolidat com un dels referents de la dansa del nostre país, Pep Ramis i María Muñoz es troben de nou i excepcionalment a l’escenari amb aquest duet.

Double Infinite és una peça feta des de la fragilitat, la senzillesa i l’amor pel seu ofici que els interroga sobre la identitat, l’individu o el cos.

Un espai gairebé nu on la mutabilitat es fa present mitjançant la il·luminació, el so i els objectes. Un treball minuciós sobre el detall, la precisió del gest, el ritme i la intensitat del moviment.

Double Infinite tracta la necessitat d’imaginar i de perseguir realitats impossibles, de construir una ficció que reveli la importància d’inventar el futur, de projectar-lo més enllà del que és previsible.

La recerca d’alternatives a la realitat que ens envolta neix de la urgència de dissoldre el que percebem com a real, i de pensar en la possibilitat de rebel·lar-se contra el que sembla inamovible, contra les estructures que ens edifiquen com a individus i com a societat.

El cos i el moviment contenen codis interns que s’allunyen d’idees estructurades i seqüencials. Parlem d’uns codis infinitament més nus, vertiginosos i reveladors de les pulsions del nostre hàbitat. El cos esdevé, així, una eina de qüestionament del món que ens envolta i adopta un paper transformador, una eina amb la qual podem escriure i dissenyar ficcions.

Double Infinite és una obra en tres moviments i un epíleg, en un espai gairebé nu, on els dos personatges s’imaginen, es recorden, es busquen i es retroben. La banda sonora, interpretada en directe, els acompanya en aquest viatge.

Pep Ramis i María Muñoz

Direcció i interpretació: María Muñoz i Pep Ramis

Música en directe: Quiteria Muñoz, soprano; Joel Bardolet, violí; Bruno Hurtado, violoncel

Espai sonor: Fanny Thollot

Espectacle en castellà i en anglès