Tchekpo Dance Company, en col·laboració amb Elisabeth Masé (Alemanya)

Programa d’intercanvi de PalmaDansa i Tanzfestival Bielefeld.

Per iniciativa de l’artista Elisabeth Masé, en un taller performatiu, homes i dones de l’Àfrica occidental, a Benín, varen brodar l’any 2018 un abric/mantell circular de cotó, dens i vermell. El teixit es va convertir a poc a poc en una pintura social. Aquesta iniciativa pretenia abordar allò que els participants consideraven que val la pena protegir. Utilitzant la capa brodada, “carregada” de pensaments protectors i d’històries personals, la companyia de dansa Tchekpo va desenvolupar la peça de dansa que tenim entre mans.

Les imatges i els símbols brodats revelen necessitats existencials; per exemple, de seguretat. Es tracta del desig de poder conservar per sempre allò que s’estima, d’aconseguir un dia allò que gairebé mai es pot aconseguir, o de recuperar allò que els individus han perdut dolorosament. A l’Àfrica occidental, els anhels caracteritzats per l’ambivalència duen a conflictes interiors, com passa pertot. Amb la “capa”, els desitjos es manifesten sobretot en forma de figures de déus, somnis i contes de fades.

Der Mantel/The Cloak crea ponts entre diferents cultures, combinant la dansa contemporània amb la tradicional africana, i la percussió vudú amb el so electrònic.

Durada: 60 min

Ministerium für Kultur und Wissenschaft des Landes NRW / Kulturamt der Stadt Bielefeld / Verein der Förderer der Tanzkunst e.V / IDAS Germany