La Martirio

Un any més, el Projecte de Cultura en Xarxa Barnasants desembarca a Formentera per portar el bo i millor de la cançó a la petita de les Pitiüses. Enguany l'encarregada de dur a terme un recital ben especial serà l'artista andalusa Martirio, que oferirà, juntament amb el genial guitarrista Raúl Rodríguez, un concert en què recorreran les cançons que han format part de la seva vida artística, que amb els arranjaments de Raúl Rodríguez adquireixen una nova dimensió.

El coneixement musical i humà dels artistes entre si fan factible qualsevol tipus de sorpresa i emoció. L'enamorament de tots dos per la música popular, les seves arrels i la seva fusió, fan que s'estableixi un llenguatge propi partint de les seves composicions i versions de grans clàssics dels quals són deutors. El resultat és un pur moment únic, inèdit, de proximitat i entrega, de complicitat i àmbit musical i poètic iberoamericà.

El repertori està basat en els discos que han gravat junts, portant grans cançons llatinoamericanes als pals flamencs, i introduint composicions pròpies. Val a dir que l'espectacle pivota en bona part sobre el repertori de la gran Chavela Vargas, pertanyent al disc d'homenatge que tots dos li van dedicar "De un mundo raro, Cantes por Chavela" , que conté versions de la seva admirada artista, a compàs flamenc, que són pura emoció.

Del blues al flamenc, del bolero al tango, de la cobla al swing. En aquest to de vegades culte, d'altres, popular, sempre còmplice i heterogeni, que caracteritza la música de Martirio i que, amb la versatilitat instrumental de Raúl, han aconseguit conquerir el públic, tant a l'Estat espanyol com a Llatinoamèrica, en escenaris de tota mena, des del Lope de Vega a Sevilla, als Jardins de Sabatini a Madrid, d'Argentina a Xile, Mèxic o Colòmbia, i per descomptat als més diversos festivals, teatres i places de la Península.