Claudio Constantini

Piazzolla i el bandoneó

Can Balaguer

Obres i arranjaments per a bandoneó de Marcello/Bach, Satie, Troilo, Satie, Dames, Gardel, Piazzolla i De Caro.

Pianista, bandoneonista i compositor, Claudio Constantini manté una polifacètica carrera, que ha desenvolupat a través dels cinc continents.

Nascut a Lima en el si d'una família de músics, el seu original estil es defineix per les seves sòlides arrels clàssiques, aliades amb una incessant passió per alguns gèneres musicals populars, en què la música llatinoamericana i la improvisació juguen un paper fonamental.

Ha actuat en alguns dels teatres més importants del món, com la Filharmònica de Berlín, la Festpielhaus de Baden-Baden, la Konzerthaus de Viena, l'Òpera de Los Angeles, l'Òpera de Munic, el Palau de Belles Arts de Barcelona i el Teatro Real de Madrid, entre d'altres.

Claudio Constantini explora les connexions de diferents gèneres amb la cultura popular i entre si. Ha fet feina amb programadors de distints perfils en el desenvolupament de propostes adaptades als públics de diferents sales, cicles i festivals.

En aquesta ocasió ha preparat una proposta dedicada al bandoneó, instrument que es va crear per a acompanyar la litúrgia de les esglésies que no tenien orgue, i que va acabar essent insígnia de ravals i locals nocturns del segle XX.

Aquest programa té la potencialitat de connectar directament amb el públic per l'íntima i transparent sonoritat del bandoneó, pel seu poder evocador i pel contrast entre obres de diferents èpoques i gèneres.

Intèrpret: Claudio Constantini, bandoneó