NOM DE LA COMPANYIA

Cabot

SINOPSI

Josep Cabot, Pablo Alegría, Miquel Cabot, Joan Planas i Toni Pastor formen aquest grup de pop-rock en català de Mallorca.

El 2018 van ser finalistes de la 18 edició del concurs Sona9 de la popular revista Enderrock. Fet que els va dur a actuar dins la programació del BAM festes de la Mercè de Barcelona, enregistrar un tema als estudis Bucbonera, i aparèixer a diferents reportatges dels mitjans de comunicació catalans. El seu pas pel popular concurs va donar ales i motivació al grup del Pla de na Tesa per seguir treballant amb el seu repertori a l'estudi i enregistrar el seu debut discogràfic Llengües. La diversitat i la riquesa lingüística és el leitmotiv del primer àlbum de CABOT.

El compositor i lletrista del grup, Josep Cabot, té molt present la diversitat com a fil unificador del disc tant en el sentit estilístic com en el del missatge. A l'edició dels Premis de la Música Balear del 2019 organitzats pel grup enderrock són nominats a tres premis dels quals varen sorgir guanyadors de dues de les nominacions: premi a la Millor cançó per "Llengües" i premi al grup revelació.

El setembre de 2020, enmig de la crisi sanitària originada per la Covid-19, editen el seu nou EP, "Premium". Destaca el seu primer single "Tú d'on véns", un cant als drets humans amb una denúncia explícita a la situació dels refugiats que intenten creuar el Mediterrani. També cal destacar el tema "cançó d'estiu" que compta amb la participació, per primera vegada en català, del músic mallorquí Luís Alberto Segura.

Per completar l'EP l'acompanyen tres temes més: "Casualitat", "cada cop" i "Carme". "Premium", a pesar que la situació sanitària ha cancel·lat la majoria dels concerts programats del grup, té una gran acollida entre el públic superant el nombre d'escoltes de "Llengües" a les plataformes digitals. Per aquesta activitat, CABOT ofereix sota els escenaris un concert acústic, en format trio, els seus temes de melodies alegres i lletres que defensen la diversitat, històries reals i d'amor, però sobretot en les que destaquen les lletres de component social.

INTÈRPRETS

Josep Cabot, Pablo Alegría, Miquel Cabot, Joan Planas i Toni Pastor

DURADA

70 min.