Argument

Desorientat i confús, Albert entra per primera vegada al Stonewall Inn, el bar "queer" per excel·lència de Nova York. És juny de 1969. Acaba de morir Judy Garland i Albert presenciarà una incòmoda batuda policial. Allà coneixerà a Marsh, a Danny, a Barb, a Gabriela i a Lily. Junts viuran una història de superació per l'ALLIBERAMENT.

L'any 1969, l'homosexualitat era il·legal a tots els Estats Units, a excepció d'Illinois. Cansats de ser tractats com a delinqüents, la matinada del 28 de juny d'aquell mateix any, el col·lectiu "queer" novaiorquès va decidir plantar cara a la policia que solia fer batudes als bars d'ambient. A partir d'aquell dia, els disturbis es prolongaren durant setmanes, i a l'any següent, per a commemorar l'aniversari de la primera revolta, es va convocar la primera Marxa per l'Alliberament Gai, el que avui coneixem com a Orgull LGTBIQ+.

A partir d'aquests fets reals, i a través de la creació d'uns personatges ficticis i dels conflictes entre ells, volem recordar la història de l'origen de l'ORGULL.

Repartiment

Rubén Buika és LILY MARS, Adrià Vicens és DANNY, David Junior és MARSH.