Jonatan Uría és un paradigma de la música feta a Mallorca. Pot ser considerat un dels més prolífics compositors de cançons amb els texts més lúcids que ha donat el pop balear. Gran coneixedor de tots els trucs i efectes de la música pop a l’Estat espanyol, és col·leccionista de referències úniques i de culte.

A partir de la seva primera mutació als inicis de l’any 2000 –Monta-man li va establir unes coordenades d’estil, de fetitxes simbòlics als texts–, i amb una base low-fi, va crear obres d’art pop memorables, dins aquells vells temps del Myspace.

Tota una colla de músics fans illencs començaren a venerar-lo i, entre moltes altres col·laboracions, Joni també té una banda de rock, amb la qual maquilla les seves cançons, amb coordenades estilístiques anglosaxones. La seva banda, la formen: Carlos Ordinas (guitarra) i Ginés Fernández (bateria); amb ell, el baix i veu són Los Bélmez.

Nascuts a Palma el 2012, després de diferents canvis als seus components, els seus treballs han estat Españoladas, el 2013; Centinela de Occidente, el 2014, i El novio de la muerta, el 2015, per al segell Espora Records.

Actualment estan a punt de publicar El círculo, un treball que han estat més de dos anys a acabar i que editaran en flamant vinil.

Han actuat en Rock and Rostoll 2014, Monkey Week 2015, al Festival Pecan-Pie, a La FaenaII, en les gires Espora Tour... i coneixen a la perfecció l’escena de la seva illa de residència, Mallorca.