L’Ajuntament de Palma està actuant per respondre necessitats immediates de la ciutadania, moltes històricament desateses. La reactivació del servei del Policia de Barri ha estat possible gràcies a la incorporació de nous agents. El Policia de Barri es centrarà en resoldre problemes de convivència, civisme i seguretat. Palma queda així dividida en 55 zones policials, cadascuna d’elles amb un policia de referència assignat, en contacte directe amb els veïns. 

Als barris feien falta també moltes tasques de millora, per això, Cort ha executat 15 milions d’euros el 2020, en actuacions a tots els barris. L’objectiu, millorar l’espai públic de les barriades amb més necessitats i dignificar voreres, calçada, pistes, fonts, escoles i parcs infantils. El 2021 ja s’han executat obres de condicionament a diferents punts, com la reurbanització dels carrers Borguny, Villalonga i Barrera. Així com l’asfaltat a Cala Major, la reparació de voreres a Can Pastilla i a Son Dameto, les millores d’accessibilitat a Son Cladera o la renovació de les canalitzacions de General Ricardo Ortega amb un nou sistema de drenatge sostenible. A més, s’estan posant a punt totes les fonts ornamentals de la ciutat. D’altra banda, EMAYA està realitzant 5 obres de renovació de la xarxa d’aigua potable i clavegueram amb una inversió de 4,3 milions d’euros. 

Espais verds 

Els espais verds a Ciutat són sinònim de qualitat de vida. Per això, Cort està sembrant enguany 2.000 arbres als carres de Palma. Abans s’estan reparant els escocells per garantir un bon arrelament del nou arbrat. Ja s’ha començat al barri de Santa Catalina. L’objectiu és plantar 10.000 arbres d’espècies mediterrànies als carrers, places, zones verdes i parcs per fer una ciutat més sostenible, amb més espais d’ombra i combatre el canvi climàtic. 

Un d’aquests espais és Nuredduna. El projecte per transformar el carrer en un eix verd preveu crear una àrea ajardinada de 700 m2 amb diferents plantes, instal·lar jocs infantils. S’incrementa la massa verda en un 25% i es manté la majoria de l’arbrat existent. 

A més de Nuredduna, tot el barri Pere Garau tindrà un “pla renove” després d’un procés d’escolta amb el Districte i entitats veïnals. A vint carrers i places del barri es sembraran arbres, s’eixamplaran i adequaran voreres, es renovarà l’asfalt i s’hi instal·laran nous punts de llum. Una inversió de 680.000 euros per millorar a fons el barri.  

Un altre servei que s’amplia és el d’escoles d’infants. Així, un nou centre ubicat al carrer Maria Cristina de Palma, 72-74 s’integrarà a l’actual xarxa municipal. Aquest nou espai permet incrementar el número de places públiques de 0-3 anys i millorar l’oferta socioeducativa de la ciutat.