Les prioritats de l’Ajuntament de Son Servera són els Serveis Socials i la reactivació de l’economia local per tornar aviat a la normalitat. 

Quines novetats hi haurà aquest 2021?

Aquest any 2021 la prioritat de l’Ajuntament com la de tothom és poder tornar com més aviat millor a la normalitat. Poder reactivar l’economia local i que la nostra gent pugui recuperar la qualitat de vida d’abans de la pandèmia. A partir d’aquí, des de l’Ajuntament centrarem aquest 2021 especialment a la millora dels nostres carrers i infraestructures per exemple, tenim licitats o ja en execució molts de projectes d’obres i millores com el del carrer Sol Naixent a Cala Millor, el reasfaltatge de carrers del centre de Son Servera, la reforma de la plaça de la tercera edat, la reforma i millora del Carrer Sant Antoni o la creació d’una gran àrea de joc infantil a la plaça nova entre molts altres. També tenim noves propostes en el camp educatiu que poden suposar un gran benefici pels pares i mares treballadors o una aposta ferm per l’administració electrònica per facilitar els tràmits i la comunicació de la ciutadania amb el consistori. Seguim treballant per assolir el compromís de reducció d’emissions de C02, etc.

Pot descriure les prioritats del Consistori enguany en matèria de gestió?

Enguany, com no podia ser d’altra manera, les nostres prioritats són Serveis Socials i la reactivació de l’economia local. Per això, hem apostat per invertir més pressupost a aquesta àrea que dóna ajudes directes a qui més ho necessita. L’increment d’aquesta àrea reforçarà la partida destinada a ‘Distribució d’Aliments i Targetes Moneder’ i en general a la partida d’ajudes socials bàsiques. Així mateix, també es pretén donar continuïtat durant tot el 2021 al ‘Programa SUMA’ i la continuïtat del personal amb el qual s’ha incrementat la plantilla per donar resposta de manera àgil i efectiva a la gran demanda provocada per la Covid. També es preveu l’obertura d’una nova delegació de Serveis Socials al nucli de Son Servera, cosa que serà també molt positiva. Per altra banda, el suport al sector econòmic del municipi serà l’altre eix fonamental de la gestió d’aquest 2021. Seguirem amb les bonificacions i subvencions al petit comerç, restauració, autònoms... Reforçarem aquest suport al sector mitjançant campanyes de dinamització i reactivació de la restauració i el comerç amb accions conjuntes amb l’empresariat i el fons mixtes del Consell i Govern.

El Turisme és el sector més afectat per la pandèmia. Quines mesures adoptareu per revitalitzar-ho?

Sí, sense dubte el turisme és un dels sectors econòmics més afectat i com he dit, al nostre municipi uns dels punts fonamentals de la nostra economia. Així, continuarem apostant pel posicionament turístic de la nostra destinació a través de campanyes que centrarem ara en el mercat estatal per sumar així actius als visitants internacionals i més habituals a la nostra zona. A més, des del Consorci de Turisme s’està treballant amb la Guia RESCO: Resistència, recuperació i reorientació de Cala Millor que marcarà l’estratègia fins al 2025. La realitat és que el que hem fet fins ara ha de canviar així com ho ha fet la situació. Resistir, recuperar i reorientar el turisme consolidant la nostra destinació i donant-li més valors afegits que el sol i la platja és la intenció d’aquest consistori en matèria turística.

La batlia assumirà les competències del poliesportiu de Son Servera. Com afectarà el canvi?

Sí, després d’alguns incidents s’ha decidit que dugui personalment el tema del poliesportiu. Com ja sabeu és un tema que ens ha dut alguns mals de caps a l’equip de Govern. Si s’han incomplert parts del contracte que tenim amb l’empresa concessionària, evidentment és l’empresa qui haurà de respondre. Què canviarà? Simplement assegurarem que l’empresa compleix amb totes les parts acordades i vetllaré personalment perquè així sigui.

Les ajudes socials s’han incrementat durant aquesta pandèmia. Pot resumir les actuacions més importants de l’àrea social que duran a terme? 

Sí, des del primer moment vàrem incrementar la dotació pressupostària dels Serveis Socials, concretament la partida s’ha incrementat en 523.044 euros més que l’any passat. Hem implantat el sistema targeta moneder, el programa SUMA, hem augmentat el servei d’aliments, que s’encarrega de facilitar aliments i elements de primera necessitat, hem incorporat dues treballadores socials més, dues integradores socials i un formador per donar resposta a l’augment de la demanda, obrirem una nova Delegació de Serveis Socials al nucli de Son Servera mentre seguim mantenint les subvencions a entitats socials i solidàries que hem tingut sempre. Actualment s’està atenent a més de 800 persones.