Sa Pobla posarà en marxa projectes gràcies a uns pressupostos molt socials per pal·liar els efectes negatius de la pandèmia. 

Sa Pobla ha aprovat de forma inicial el pressupost municipal del 2021. Com s’adapta a la situació de la pandèmia actual? 

El pressupost que arriba a quasi 14 milions és el més alt de la seva història i té un caire social per no deixar ningú enrere amb 400.000 euros més i un altre eix de reactivació econòmica.  

Altres mesures importants són la supressió de la taxa d‘ocupació de la via pública i de les paradetes del mercat municipal

Durant vuit mesos, des del 1 de maig fins al 31 de desembre, no es pagarà cap taxa tal com s’inclou al presssupost aprovat.

Us vàreu reunir amb el conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Ivan Sevillano, per tractar la millora de la seguretat als accessos a les urbanitzacions de Crestatx, s’Obac i Son Toni, així com a la zona industrial de la carretera d’Inca. Quines solucions es contemplen?

A la carretera d’Inca es reduirà la velocitat perquè no sigui perillosa. El Consell es farà càrrec de tot. A les sortides de sa Pobla-Pollença als ambdós sentits també es reduirà la velocitat uns metres abans d’arribar a l’entrada de la urbanització amb semàfors. A més, a final de legislatura, hi haurà una rotonda davant l’ermita de Crestatx.

Sobre la nova escola, quines novetats hi ha?

Està obert el procés de licitació per augmentar el doble els mòduls i les ràtios escolars a Can Cirera Prim. A més han acceptat el solar de Can Peu Blanc per la nova escola. Passades les festes de Pasqua es redactarà el projecte i el 2022 es començarà la construcció. 

Respecte a l’entrada en funcionament del nou servei de neteja viària. Quines millores contempla la nova contracta?

Hem afegit quatre màquines noves, un camió d’aigua i ha augmentat el personal de 6 a 11 treballadors. S’incrementa la freqüència de neteja a les zones urbanes i polígons industrials.

En dues convocatòries diferents s’han incorporat prop de 50 treballadors a l’Ajuntament a través del programa SOIB Reactiva. Quines tasques estan duent a terme? Què ha significat pel municipi?

Aquests cinquanta treballadors han complementat a la brigada municipal i fan les feines de manteniment que entenem és el més important del municipi. 

Pot explicar el projecte de l’Ajuntament i Abaqua per posar solució als vessaments a la Ronda quan plou molt i l’ampliació de la depuradora?

El projecte permet el canvi del traçat i així les aigües brutes aniran directament a la depuradora sense que entrin al nucli urbà i evitarà els vessaments.

Què suposa que sa Pobla pugui seguir exportant patata al Regne Unit com fins ara tot i el Brexit? 

Exportam de 6 a 8 milions d’euros de patates al Regne Unit i els Països Nòrdics, bàsic per mantenir la pagesia, i el Brexit no ens ha afectat. Ja ha començat l’exportació de la patata primerenca.

Sa Pobla presenta una evolució favorable de la covid-19. 

Als darrers catorze dies no hi ha cap cas. Varen ser el primer poble a fer un cribratge massiu. La nostra prioritat és que el poble tingui força i aviat tornarem a ser el poble que érem amb un futur prometedor.