Joan Verger, batle de Montuïri, explica quins són els projectes més importants que du a terme el consistori. Destaca el nou museu arqueològic i les actuacions de l’àrea de juventut.

El Centre Arqueològic de Son Fornés serà objecte de noves actuacions. Podríeu explicar els trets més importants del projecte?

El nou museu arqueològic que ben aviat tendrem a les cases de Son Forners serà la inversió més important que haurà tengut Montuïri en els darrers anys. Hi ha fons del Govern, de Fundatur i de l’Ajuntament. 

Quines millores teniu previstes dur a terme en altres espais del municipi?

Darrerament hem millorat un tram de l’avinguda del Dau, hem instal·lat punts de recàrrega de cotxes elèctrics, tenim radars informatius per reduir la velocitat a les entades del poble, etc. En aquests moments duim a terme tres intervencions: la reforma de la Casa de la Vila, l’enllumenat i voravia d’un tram del carrer de la Constitució i la reforma de l’edifici des Dau.

Com heu donat resposta a la demanda d’una major atenció al col·lectiu de joves?

Una de les prioritats del nostre equip de govern és muntar una àrea de joventut que acompanyi plenament els joves cap a la vida adulta. En això feim feina en tres àmbits, disposar d’un espai adequat com és el Local Jove, dur a terme un projecte mitjançant una dinamitzadora juvenil i mantenir contactes amb municipis veïns i el Consell de Mallorca per fer xarxa en aquest àmbit. 

Enguany hem viscut un 8 de març atípic amb motiu de la covid-19, com ha retut homenatge el consistori a les dones montuïreres?

Hem donat resposta a una demanda d’homenatjar dones montuïreres als espais públics. Aquest mes la mestra Jerònia Juan tendrà un carrer dedicat al costat de les Escoles i esperam que aviat puguem dedicar un espai al costat del centre de salut a l’apotecària Jerònia Verd.