Sant Llorenç des Cardassar continua amb el seu pla de reactivació econòmica de la zona costanera després d’un temps d’aturada obligada a causa de la pandèmia. 

Així, en aquest any s’han duit a terme tres importants projectes per la zona; la segona fase del Projecte de millora urbana i conversió en zona de vianants del carrer Baladres en el seu tram fins a Cala Millor, la millora d’imatge de la zona turística i comercial de l’Avinguda de ses Palmeres de sa Coma i la renovació integral del passeig Cristòfol Colom.  

Carrer Baladres

En el primer projecte, s’ha millorat i netejat la rotonda d’entrada i a més, s’ha separat el trànsit de vianants del trànsit de bicicletes amb la previsió d’allargar el vial ciclista fins a la seva unió amb la via verda. Cal destacar també la feina que s’ha fet de cara a futures obres i al futur creixement de la zona, i és que s’ha previst l’evacuació de les aigües pluvials de diverses zones, així com el carrer de Son Moro i algunes altres zones inundables dels voltants i s’ha instal·lat un decantador d’hidrocarbur que separa els olis i greixos que puguin quedar a l’asfalt per tal que no arribin a la mar. 

Avinguda de les Palmeres

El segon projecte, que es va fer conjuntament amb el consens de comerciants i veïnats de la zona ha millorat l’accés i el passeig a través de l’ampliació de les voreres de la zona oest que són ara de 5,2 metres en la zona més comercial de l’Avinguda, el que ha donat pas a un recorregut per a vianants des del carrer Baladres fins a la platja de sa Coma. A més, disposa l’Avinguda d’una gran zona de jocs infantils en el centre del passeig que propicia el passeig i una millora de qualitat de vida de les famílies durant tot l’any. 

Passeig Cristòfol Colom

El passeig Cristòfol Colom, per altra part, està ja en exposició pública i compta amb un pressupost de gairebé 4 milions d’euros. La idea és crear un espai per a vianants atractiu perquè es converteixi en un eix cívic, cultural, lúdic i d’oci. 

El passeig Cristòfol Colom s’ha convertit en el principal eix comercial on hi ha comerços, souvenirs, cafeteries, restaurants... i per això, s’ha considerat important la seva renovació total. En el projecte es preveu un canvi de paviment , la incorporació d’escultures en el passeig, el manteniment de les palmeres i pèrgoles... i un seguit de millores que creïn un traçat orgànic i neutral sempre respectant i apostant per la sostenibilitat, la vegetació local i tenint en compte els comerços i negocis de la zona. Una modernització necessària que s’executarà tan aviat com sigui possible. 

Ara més que mai, fa falta, sobretot a les zones madures i allunyades de l’aeroport, una forta inversió pública per tal d’estimular les inversions privades als allotjaments turístics per tal de recuperar l’activitat turística tot d’una que ho permetin les condicions sanitàries.

Aposta per l’educació

En l’àrea educativa es durà a terme la remodelació de l’escoleta Card de Sant Llorenç per adequar-la a les noves necessitats.

Aquesta reforma adaptarà l’edifici a les necessitats d’infants, treballadors, i pares, millorant-ne la funcionalitat, tenint en compte la normativa actual i ho farà millorant l’accessibilitat a l’edifici, l’eficiència energètica i amb la rehabilitació de la coberta de l’edifici, que presenta manca d’impermeabilitat.

Aquesta reforma es farà en dues fases. Un projecte que comptarà amb un pressupost de 461.514,63 euros.