L’Ajuntament de Muro farà servir el romanent generat als pressupostos per poder activar l’economia i promoure el sector primari, que és clau per aquest municipi, amb diferents mesures. 

Davant aquesta pandèmia, quines seran les prioritats de l’Ajuntament de Muro?

La prioritat de l’Ajuntament és la de mirar per la salut dels nostres ciutadans, que a ningú els falti un sostre per viure i per descomptat que mai els falti un plat de menjar damunt la taula.

Com serà el pressupost municipal d’enguany tenint en compte la crisi de la covid-19?

Tots sabem que confeccionar uns pressupostos amb aquestes circumstàncies és molt difícil però ens aprofitarem de la bona feina feta pels darrers equips de Govern i podrem disposar del romanent generat per poder activar l’economia dins el nostre municipi.

En matèria d’infraestructures, quines actuacions duran a terme?

En matèria d’infraestructures, tenim previst fer una actuació de millora i impermeabilització dels dipòsits d’aigua potable que abasteixen el poble de Muro, i dels equips d’impulsió que es troben al mateix recinte. Així mateix tenim previst seguir millorant la xarxa d’abastiment d’aigua potable mitjançant la substitució de vàlvules que actualment estan fora de servei i augmentant la sectorització per tenir un major control i minvar les molèsties als veïnats durant les tasques de reparació i manteniment.

Tenen previsions per millorar o fer nous equipaments municipals?

Referent als equipaments ja estam redactant el projecte de construcció de la nova escola d’educació infantil de 0 a 3 anys. També tenim previst una actuació de reforma i millora de les condicions d’accessibilitat del parc infantil de Santa Catalina Tomàs i acabar les obres d’adequació del nou Arxiu municipal on, a la fi, es concentrarà i conservarà tots els documents històrics del poble de Muro.

El sector primari és clau per Muro. Quines mesures aplicareu per a la promoció econòmica?

Tots sabem que és el sector més afectat per la pandèmia conjuntament amb el sector del turisme, per això farem tot el que estigui al mostre abast, ja sigui eliminant taxes, subvencionant ses diferents entitats i associacions, organitzant concursos, mercadets, actes culturals i sobre tot promocionant el producte local.

Les ajudes socials han estat claus durant aquesta pandèmia. Mantindreu o augmentareu aquesta partida?

Amb el tema de les ajudes no escatimarem ni un euro i no només les mantendrem, si no que les augmentarem amb el que faci falta perquè ningú es quedi sense poder pagar la llum, l’aigua o el lloguer de ca seva, sobre tot que ningú es pugui quedar sense poder menjar. Per això, us convidem si qualcú té problemes a posar-se en contacte amb els serveis socials del municipi.

Voleu afegir-hi res pus?

Ja per acabar, no em cansaré de donar l’enhorabona i les gràcies a tota aquesta gent que han estat a primera línia durant tots aquests dies de la pandèmia.