El batle de Lloret de Vistalegre, Antoni Bennàsar, vol aplicar a l’Ajuntament una gestió oberta i transparent fonamentada amb la revalorització de tot el patrimoni cultural, mediambiental i arquitectònic.  

Quins aspectes destacaríeu de la seva gestió a l’ajuntament fins ara?

Pens que l’aspecte més important de la meva gestió ha estat i és fer feina en equip, tenc la sort d’estar envoltat d’un gran equip de regidors, funcionaris i empleats públics que fan que sigui possible assolir en garanties tots els projectes que volem dur endavant.

Quines millores fareu en infraestructures i equipaments municipals enguany?

L’any 2021 serà un any on es rehabilitaran de manera substancial els principals equipaments municipals i es milloraran diverses infraestructures bàsiques del municipi.

Detalli la inversió prevista per dur-les a terme?

Invertirem 1.060.000 euros en rehabilitar el Convent dels Dominics i el Convent de les Monges Franciscanes, obres subvencionades en un 80 % per la Conselleria de Turisme del Govern Balear. Amb una subvenció de 480.000 de Cooperació Local del Consell de Mallorca rehabilitarem el Centre Parroquial. També adequarem l’esplanada de baix de Sa Riba per aparcament, amb nova il·luminació, més arbres i nou paviment. També s’adoquinarà i es llevaran les barreres arquitectòniques del carrer de Vent, tot això amb una subvenció del Pla Reactiva del Consell de Mallorca i el Govern, juntament amb l’Ajuntament. Aquestes dues obres amb honoraris de projecte i direcció d’obres ascendeixen a 303.000 euros.

El desenvolupament de les normes subsidiàries del planejament urbanístic de Lloret és altra de les prioritats del consistori? Cap a on anirà aquest canvi?

Així és, ens agradaria tenir aprovat el primer planejament urbanístic de Lloret dins aquesta legislatura i pensam que serà possible. Tenim la sort que el Servei de Planejament del Consell de Mallorca ens està redactant el planejament del municipi. Ja tenim fet l’Avanç, que és un esborrany, i damunt aquest Avanç hem de fer feina tots junts, ciutadans, associacions, partits polítics,... per arribar a tenir un document més d’acord en el Lloret que volem i poder aprovar-lo en fase inicial. Pensam que Lloret no ha de perdre per res la seva fisonomia i també que no fa falta cap creixement urbanístic. La nostra prioritat és regularitzar les infraestructures existents i preveure les noves, millorar la mobilitat urbana i, en definitiva, la qualitat de vida de tots els residents de Lloret.

Com dinamitzarà l’economia de Lloret amb aquests temps de crisi socioeconòmica?

Estant al costat del teixit productiu de Lloret i amb ajudes adreçades a tots els sectors afectats per la pandèmia.

Quin model de gestió vol aplicar a Lloret?

El que esteim aplicant fins ara, una gestió oberta i transparent, fonamentada amb la revalorització de tot el nostre patrimoni cultural, mediambiental i arquitectònic.

Hi haurà projectes destinats a la joventut i gent gran, dos sectors socials molt afectats per la pandèmia?

Sí, la regidoria de Joventut està preparant un projecte a curt i llarg termini per els joves de Lloret i per a la gent gran farem els esforços que calguin per a cobrir les seves necessitats.

Voleu afegir-hi res pus?

Agrair a la població de Lloret el seu comportament en general dins aquest temps tan especials de crisi social i econòmica.