Una de les mesures més recents en matèria de mobilitat és la Zona de Prioritat per a residents (ZPR). Quin balanç en feu i quin és l’objectiu d’aquesta mesura?

El balanç de la primera setmana de funcionament de la ZPR és positiu. Els canvis sempre fan por, però quan arriben després es veu que no n’hi havia per tant. Les primeres setmanes prioritzam les tasques informatives perquè som conscients que és un canvi molt important i volem donar temps suficient als veïns perquè s’hi puguin adaptar. La mesura augmenta l’espai disponible a les persones als carrers i places del centre i reduieix l’espai dels vehicles. L’objectiu és fer el centre de la ciutat més agradable, sostenible, reduir-hi el renou, la circulació i la velocitat dels vehicles motoritzats. Tot això, sumat a reforçar el centre de Manacor com a centre comercial a cel obert.  

L’Ajuntament està fent feina per reduir els efectes negatius de la pandèmia a l’economia. Pot explicar la campanya per promocionar el comerç local?  

Manacor va posar en marxa el desembre una campanya de vals de consum en què l’Ajuntament hi destinava 800.000 euros i cada ciutadà major de 18 anys podia gaudir de dos vals de 10 euros per gastar al comerç local. La campanya es va allargar fins a finals de febrer i ha estat un èxit: el rendiment econòmic ha doblat la inversió pública inicial i molts altres ajuntaments de Mallorca han copiat la iniciativa. 

Quines altres mesures de promoció econòmica posareu en marxa?

No descartam tornar a posar en marxa una altra campanya similar a la dels vals. Manacor ha destinat una injecció pública d’1,5 milions d’euros en ajuts directes als sectors més perjudicats per la crisi de la Covid-19, un fet insòlit per a un Ajuntament, ja que mai abans no s’havia fet una iniciativa així i actualment feim feina en el disseny de nous ajuts. 

Les ajudes socials del consistori han estat fonamentals per fer front a aquesta crisi. Teniu previst augmentar la partida enguany?

El pressupost de Serveis Socials s’ha incrementat un 10% en els Pressuposts de 2021. És important remarcar que la partida d’ajuts econòmics per fer front a la crisi social ha augmentat un 43% respecte de l’any anterior. L’esforç és més que evident. 

A l’àmbit social, quines altres iniciatives desenvolupareu per no deixar ningú enrere?

Enguany tenim previst crear l’àrea de Joventut, inexistent fins ara a l’estructura municipal, i que pretén donar resposta a les necessitats de dinamització juvenil els horabaixes als diferents nuclis. També es crearà un punt d’informació juvenil i es redactarà un Pla de Joventut. També augmentam la dotació econòmica de la intervenció comunitària i millorarem els contractes del servei de transport i alimentació. 

Com s’adaptarà el pressupost d’enguany a la situació de pandèmia actual?

Si una cosa hem après amb la Covid-19 és a adaptar-nos i a fer canvis. El Pressupost de 2021 és un pressupost viu, per l’excepcionalitat dels temps que vivim i perquè podrem incorporar romanent al llarg de l’any en funció de les necessitats que sorgeixin. 

Entre les seves prioritats també hi està la millora del servei d’aigua potable. Quines novetats hi ha? 

La manca d’aigua potable és una deficiència històrica que aquest 2021 l’Ajuntament de Manacor solventarà amb la construcció d’una planta potabilitzadora. La nova planta potabilitzadora pilot permetrà proporcionar aigua potable a 750 habitatges de Manacor a partir de l’estiu. 

Voleu afegir-hi res pus? Un missatge pels veïns?

Vivim temps excepcionals, i no és un tòpic. I Manacor ha passat per un confinament perimetral, a diferència d’altres municipis de Mallorca. Som molt conscient del cost social, econòmic i emocional que causa la pandèmia i per això no puc més que agrair als veïns l’esforç immens que fan cada dia per avançar cap al final de tot aquest malson i tornar a gaudir del Manacor que tots estimam.