Francisca Porquer, batlessa de Campos, espera que l’Escola Nova, una de les reivindicacions més fermes de l’Ajuntament sigui una realitat aquesta legislatura. També anuncia que es destinaran més de 270.000 euros en ajudes al sector empresarial del poble.

Quines actuacions té previstes dur a terme l’Ajuntament amb el romanent de tresoreria?

Després de la modificació de crèdit del passat novembre on s’aprovaren diferents actuacions com el canvi de lluminàries amb tecnologia LED al nucli de Campos, la reparació i manteniment de la xarxa d’aigua potable, les àrees d’aportació de residus, un aparcament a Sa Ràpita o la dotació de serveis a l’aparcament annex del camp de futbol, al ple de març es proposarà una segona modificació. Entre més de trenta projectes, podem destacar la millora, reparació i construcció de trams de voreres a tot el municipi, així com la pavimentació de camins rurals. També es construirà un nou parc infantil i es repararan i milloraran els altres, es faran diverses actuacions importants en els edificis de l’Escoleta Municipal, CEIP Joan Veny i Clar, el Camp d’aprenentatge Es Palmer... així com una substitució del paviment del pavelló. A més, ja que el Govern d’Espanya no es va voler escoltar una esmena per canviar l’enllumenat de Sa Ràpita, des de l’Ajuntament anirem destinant una part d’aquest romanent a millorar l’eficiència energètica de la zona costanera.

Quines ajudes s’han aprovat per recolzar el sector empresarial de Campos?

Després de diverses aportacions, accions i campanyes, l’Ajuntament de Campos s’adherirà a un conveni a tres amb el Consell i el Govern, aportant la quantitat màxima que podíem oferir per relació de municipi i habitants. Per tant, aportaríem 90.654,44 euros, sorgits de la modificació de crèdit que, ampliables a 100.000 euros, seran una tercera part dels 271.963,32 euros de les ajudes que es destinaran a Campos al sector empresarial. Estam molt contents de poder fer aquest esforç econòmic per poder ajudar als nostres comerços i empreses que sens dubte són el motor del poble. També afegir que s’ha eliminat la taxa de terrasses dels locals de restauració durant tot el 2021.

La nova escola de Campos és una de les reivindicacions del poble, en quin moment es troba el projecte?

L’Escola Nova és una de les reivindicacions més fermes del nostre Ajuntament que sempre ha respost ràpidament a tots els tràmits que s’han hagut de fer. Ara mateix estam a l’espera que la Direcció General de Recursos Hídrics ens contesti a la subsanació de deficiències que vàrem presentar. Esperam que ens contestin ben aviat per així poder entregar la llicència d’obra i que aquest nou centre sigui a la fi una realitat dins aquesta legislatura.

Per quan està previst la finalització de les obres de la carretera Campos-Llucmajor?

En un principi ja hauria d’estar finalitzada, ja que el termini oficial acabava l’any passat. Des de la Conselleria de Territori ens varen informar que la finalització es demoraria fins al març, però encara no han acabat. Esperem que, segons les darreres converses, al maig ja es pugui inaugurar. És una de les millors notícies d’aquest 2021 per a Campos i els pobles dels voltants.

Què suposarà per al municipi aquesta infraestructura?

Seguretat, sense cap dubte. Moltes famílies han perdut éssers estimats en aquesta via tan perillosa i s’havia de posar una solució ja. Esperem que la nova carretera sigui el final d’aquest punt negre on s’han guanyat tants d’ensurts i s’han perdut tantes vides humanes. Com a batlessa puc garantir que una immensa majoria dels veïnats està a favor d’aquesta actuació, per tant també suposarà una màxima satisfacció per tots.

Donada la situació sanitària, serà possible celebrar la Fira de Maig?

Com que encara estarem dins l’estat d’alarma, la Fira de Maig s’haurà de celebrar d’una manera molt diferent de les més de quaranta edicions que compleix la nostra fira ramadera. Així i tot ja s’ha començat a pensar un programa d’actes i activitats alternatives que estaran protagonitzades pel producte local i els esdeveniments culturals controlats.

Quines ajudes s’han destinat a cultura?

L’ajuda municipal a la cultura ha estat a través de la contractació directa dels serveis que ofereixen els artistes, companyies, empreses i autònoms. En comptes de tancar la persiana a la cultura, des de l’estiu passat hem intentat donar feina a aquest sector activant-lo de manera segura i responsable. Campos és un dels municipis de Mallorca que més oferta cultural ha tingut aquest any. A més, la majoria d’aquests actes han servit de doble ham, ja que amb la seva entrada benèfica s’ha ajudat també a diferents ONG’s com l’AECC, Càritas, Donants de Sang, Campos Solidari, Associació Balear de l’Esclerosi Múltiple... També amb la cultura, a Campos feim pinya!