La dedicació, el compromís, la valentia i la capacitat de superació demostrada per lluitar contra la pandèmia centren els reconeixements que cada any otorga el Consell de Govern amb motiu de la Diada de les Illes Balears. La covid-19 ha marcat la vida dels ciutadans i té el seu reflex als guardons. Els sanitaris rebran la Medalla d’Or per la «seva feina eficaç i eficient per minimitzar l’impacte del virus amb una entrega absoluta». Es tracta del màxim guardó que atorga la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que té la finalitat d’honorar els mèrits assolits, de manera individual o col·lectiva, per les persones físiques i jurídiques que hagin destacat en la trajectòria personal o professional en defensa, promoció o foment de les institucions i dels interessos generals de Balears. 

El guardó reconeix la feina de més de 20.000 treballadors de la sanitat pública i privada. Inclou els professionals mèdics, d’infermeria, dels serveis epidemiològics, dels departaments de recerca, el personal de neteja, el personal de suport logístic dels hospitals, els zeladors, els auxiliars de clínica, el personal administratiu i els serveis jurídics, entre d’altres.

Premis Ramon Llull

Per altra banda, el Consell de Govern ha atorgat, enguany, dotze premis Ramon Llull a col·lectius molt afectats per la pandèmia i que han tengut un paper essencial en la gestió de la crisi per atendre les necessitats de la ciutadania en un moment d’extrema dificultat. La ciutadania en general també ha estat premiada pel seu esforç i la seva capacitat d’adaptació a una nova situació.

Dins aquests guardons els col·lectius distingits estan formats per persones, entitats i empreses que han fet possible el funcionament dels serveis, el dret a l’educació i la cultura, el subministrament de productes bàsics i també la cura i l’atenció de les persones més vulnerables. 

12

Premis Ramon Llull 2021

Els premis Ramon Llull tenen com a objectiu honorar i distingir, de manera individual i col·lectiva, les persones físiques i jurídiques que hagin destacat dins el territori de les Illes Balears pels serveis prestats en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, de recerca, d’ensenyament i lingüístic. 

Per les restriccions sanitàries a aquesta nova edició el lliurament dels guardons hi serà a un acte en petit format a la Llotja al qual assistiran només els guardonats i les autoritats el dia 28, a la jornada prèvia al Dia de les Illes Balears, que enguany no es podrà celebrar per la impossibilitat d’autoritzar les concentracions massives. També s’ajornen les activitats culturals del Dia de Balears per la situació sanitària. Així, les actuacions previstes es reprogramaran en col·laboració amb els agents implicats.