Davant la crisi derivada de la pandèmia, quines mesures principals aplicarà el Consistori per estimular l’economia?

Apostarem per les inversions sostenibles, la mobilitat i el producte local. Des de l’Ajuntament intentam aprofitar al màxim tots els recursos disponibles i, en aquest sentit, executarem diferents projectes amb subvencions del Consell i del Govern que ens permetran introduir millores molt significatives al poble en àmbits com la mobilitat, la millora del cicle de l’aigua, millora de les instal·lacions municipals i de l’accessibilitat. Es tracta d’inversions considerables en les quals prioritzam empreses locals i mobilitzam recursos per fomentar l’ocupació. 

Heu pensat estímuls especials per al comerç i la restauració?

Sí, tenim un pla de promoció económica que adaptam a la situació sanitària. Cada vegada que planificam una acció, ho feim pensant que pugui repercutir positivament en diversos sectors, especialment el comerç i la restauració, però també la cultura o el jovent. Estam elaborant un directori de comerços de Campanet, perquè els consumidors coneguin de primera mà tot allò que el poble té per oferir a través de les seves empreses i autònoms, i feim feina amb diversos escenaris per a una campanya de Nadal que de ben segur serà atípica, però farem tot el que estigui a la nostra mà perquè vagi tan bé com sigui possible.

Els empresaris també tenen ajudes especials?

Des d’un Ajuntament petit tenim els recursos molt limitats, i en aquest sentit, agraïm de manera enorme l’esforç del Govern i sobretot el Consell de Mallorca per anar poble a poble, sobretot en els municipis petits, a explicar les ajudes. Per la nostra part, hem destinat una partida de 12.000 euros per a ajuts a les empreses.

Com reforçareu els serveis socials? Com ajudau les famílies amb més necessitats?

Hem contractat una persona més i estam pendents de treure una nova plaça en aquest àmbit. El banc d’aliments fa més feina que mai, i hem mogut totes les partides per poder destinar els doblers a allò que realment importa, que és el benestar de la gent. Miram molt bé a què destinam els doblers, i, per això, hem defugit de mesures que donen titulars, però són poc efectives, com per exemple abaixades d’imposts generalitzades. En això no ens hi trobaran, perquè els serveis públics han de ser forts per ajudar als que estan en perill de quedar enrere. Cada vegada que donam una ajuda a qui no ho necessita, estam llevant recursos per a algú que ho pugui haver de menester més. Per això, la nostra política és el cas a cas, persona a persona. 

Sigui quin sigui el problema d’una família, tenim uns serveis socials disponibles per ajudar-la. Ja sigui comprar material escolar, ajut per pagar una excursió de l’escola, medicaments, pagar el lloguer o una factura, responem a través dels serveis socials. 

Per a Campanet, quines seran les prioritats de la gestió municipal en els propers mesos per lluitar contra la crisi?

Les persones, en cada àmbit de la paraula. Ajudar les persones promovent inversions que estimulin l’economia i apostant per uns serveis socials forts.