El petit comerç de Palma pateix una situació mai vista fins ara. Les dificultats econòmiques a causa de la covid-19 posen en risc el futur de botigues o bars, el manteniment de moltes famílies del nostre entorn; els nostres amics, els nostres veïns... Palma, però, no es pot permetre perdre uns protagonistes insubstituïbles del dia a dia de la vida dels nostres barris.

Per impulsar la recuperació d’una Palma viva i amable, que generi ocupació estable local, l’Ajuntament s’ha compromès a fons amb el petit comerç. 

Les compres de Nadal, les més especials 

El missatge és clar: triem el petit comerç per a les nostres compres de Nadal, i no impersonals plataformes en línia. Els avantatges en són molts: les botigues de Palma són entorns segurs. Una aposta km 0 de proximitat, amb servei personalitzat i productes de qualitat. Per això, a la campanya ‘El petit comerç ens fa grans’, s’hi suma ara ‘Compra al petit comerç de Palma’, que continuarà durant un període molt especial: les dates nadalenques.

Perquè les compres per a les persones estimades es fan amb afecte, triem el millor assessorament, perquè el regal sigui un encert segur. I passejar per Palma, amb l’atmosfera única que creen els llums de Nadal, anima a comprar i fa l’experiència molt millor.

A més, la Ruta de Llonguet i TaPalma són dos exemples més de dinamització de la ciutat vinculada a la gastronomia; dues cites consolidades a les quals Cort dona el seu suport, conscient que, ara més que mai, la unió fa la força.

Ajudes econòmiques directes 

PalmaActiva ha posat en marxa una línia de subvencions amb un pressupost històric, d’1,7 milions d’euros, per ajudar el petit comerç, les petites empreses i els autònoms afectats per la pandèmia. Tot per mantenir el teixit empresarial, protegir llocs de feina i fomentar el consum local, quan és més necessari que mai. Per això, el 2021, hi tornarà a haver ajudes de com a mínim 1,3 milions d’euros més.

Per tercer any consecutiu, PalmaActiva ofereix, a més, ajudes directes per a comerços emblemàtics. Enguany han pujat fins als 50.000 euros. El termini acaba el 3 de desembre.