Les conseqüències econòmiques de la covid-19 s’han agreujat pel confinament perimetral decretat per la Conselleria de Salut. Quines accions està duent a terme l’Ajuntament de Manacor per atenuar-les?

Des del primer dia, hem fet feina per donar resposta a les necessitats socials derivades de la pandèmia. El setembre ja vàrem habilitar ajuts per valor de 380.000 euros a empresaris i autònoms. 

Manacor no pot permetre que la seva activitat econòmica s’aturi, per això el ple municipal ha aprovat ara una nova incorporació de romanent d’1,1 milió d’euros que es destinarà a pal·liar els efectes econòmics del confinament perimetral.

En què consistiran aquests ajuts?

És una injecció econòmica amb l’objectiu de dinamitzar l’economia del municipi. D’una banda, es destinaran 800.000 euros en vals de 10 euros per a què es gastin en establiments de tot el municipi. 

D’altra banda, 300.000 euros en concepte d’ajuts directes als negocis de restauració afectats pel confinament perimetral de la ciutat de Manacor, on recordem que només han pogut obrir les terrasses.

Com funcionaran aquests vals de consum?

Cada resident al municipi major de 18 anys tendrà dos vals de 10 euros per a gastar a petites i mitjanes empreses amb domicili fiscal i comercial a Manacor. 

Els vals es podran gastar als comerços, negocis de restauració i de serveis personals que s’adhereixin a la campanya. 

Qui podrà optar als ajuts directes?

Podran acollir-s’hi tots els bars i restaurants que han quedat dins el perímetre establert pels decrets de la Conselleria de Salut.