Davant l’augment de la demanda d’ajudes socials. Com actuarà el Consistori?

El Departament de Serveis Socials està vivint una nova realitat marcada per un augment de sol·licituds d’ajudes o serveis, com també d’un canvi de perfil d’usuari. La crisi sanitària i econòmica ha afectat de ple la societat gabellina. No obstant això, l’equip de Govern hem fet feina des del primer moment augmentant el pressupost de Serveis Socials i suprimint partides d’altres àrees, com per exemple de Fires i Festes, per destinar-les a finalitats socials. També hem apostat per dotar de personal el Departament de Benestar Social, amb la contractació de 5 integradores socials que s’encarreguen del seguiment del ‘Projecte Millora’ i tres auxiliars administratives. 

Quines seran les prioritats de l’Ajuntament en gestió municipal?

La prioritat màxima serà confeccionar un pressupost d’acord amb la crisi que estam vivint, apostant pel Departament de Serveis Socials i atendre així les necessitats dels nostres ciutadans i potenciant el teixit empresarial en aquests moments difícils per reactivar l’economia. 

Per reactivar l’economia, quines mesures aplicareu?

Quant a la promoció, l’Ajuntament ha començat amb la campanya ‘Viu Capdepera’, amb l’objectiu de reactivar l’economia al municipi en l’àmbit estatal i autonòmic. Va destinada tant a residents com a visitants i destaca els valors ambientals, paisatgístics, culturals, patrimonials, gastronòmics i naturals, entre d’altres. També a través del segell de qualitat SICTED s’ha posat en marxa un distintiu d’espai lliure covid-19, dirigit als empresaris i comerços. Així mateix, des de l’Àrea de Comerç s’ha dissenyat una APP gratuïta on les empreses poden fer publicitat dels seus productes o serveis. També, amb el Consell de Mallorca, ens hem adherit al conveni Mallorca Reactiva, a través del qual durant dos mesos vàrem tenir dos agents de suport que varen ajudar les empreses i comerços a tramitar les diferents ajudes de les administracions. I de cara al 2021 tindrem a la nostra disposició un agent de suport del Consell de Mallorca, que vindrà dues vegades per setmana amb l’objectiu d’incentivar la reactivació de l’economia.

Hi haurà partides per ajudar els empresaris, Pimes i autònoms?

De cara al proper pressupost municipal, habilitarem una partida de 100.000 euros per donar un suport econòmic i protegir el nostre teixit empresarial. 

Els ingressos han baixat i les despeses han augmentat. Com esperau fer front a la situació?

Hi haurà una disminució considerable d’inversions i prioritzarem les despeses essencials.