Sa Pobla ha fet una aposta ferma per l’economia circular per fer possible la reactivació econòmica amb les adquisicions de producte local i aliments frescos conreats a la vila, a més d’ajudes destinades a les famílies.

El Consistori pobler va signar el document ‘Resiliència’ per fer front a la pandèmia? Quins n’han estat els resultats?

Els resultats són bons i estam aplicant el protocol del document, per començar bona part de les assignacions a grups polítics les hem destinades a Resiliència i a ajudes socials, a més hem potenciat especialment les compres i adquisicions de material municipal als comerços i indústries del nostre poble.

Teniu previst ampliar aquestes mesures l’any vinent?

En principi, l’Ajuntament les mantindrà fins que acabi la pandèmia i farem un seguiment escrupolós de l’estat social i econòmic postpandèmia que pot ser quasi pitjor a causa de l’aturada econòmica general provocada sobretot pel motor econòmic més gran, el turisme.

Sa Pobla ha fet una aposta per l’economia circular per la reactivació. Com ho desenvolupareu els mesos vinents?

Com a la segona pregunta hem dit, les adquisicions de producte local i aliments frescs conreats a sa Pobla per a ajudes socials és allò que realment crea el cercle de l’economia.

El comerç local rebrà també incentius? I en el cas de les pimes i els autònoms? 

El comerç està rebent tot el suport de l’Ajuntament de sa Pobla via ajudes a la promoció i el potenciament del mercat local establint totes les mesures sanitàries, però entenem que el comerç local no es pot aturar mai, ja que la gent necessita productes bàsics per viure i com que són d’aquí, de prop, és més segur que comprar a altres llocs.

Hi ha hagut un augment de demanda d’ajudes socials? Reforçareu el departament de Serveis Socials?

Hem reforçat els serveis socials de manera progressiva així com la demanda ha augmentat. Evidentment, ho ha fet de manera important. S’ha passat de necessitar aliments, durant els primers mesos de la pandèmia, a necessitar ajudes per poder pagar el lloguer d’habitatge. Estam a l’aguait de l’evolució d’aquesta complicada situació per a tots els ciutadans. 

Quines seran les prioritats en gestió municipal davant la pandèmia?

Que a ningú li faltin els aliments i una teulada per viure-hi.

Aplicareu un pla de contingència als pressuposts amb l’increment de despeses i disminució dels ingressos? 

Ja l’aplicam, previsors del que ens pugui venir a damunt. No esperam grans disminucions de moment, però si la situació s’allarga, podem tenir problemes econòmics greus, esperam que no passi.