L’Ajuntament de Sencelles abaixarà el rebut de fems entre un 10 i un 40% als habitatges del municipi. La mesura té un doble objectiu. El primer, fer una gestió més sostenible dels residus que es generen, per incrementar el nivell de reciclatge i reduir així la quantitat de rebuig produït al municipi. I el segon, abaixar la despesa d’incineració i, per tant, davallar el cost del servei de recollida de fems sota la premissa ‘qui contamina, paga’ de manera que aquells que generin més rebuig paguin més que aquells que en generen menys.

Aquesta reducció, que s’aconseguirà gràcies a la implementació de l’ús de la bossa vermella, ha estat aprovada en Ple Ordinari per unanimitat i s’implementarà a partir de l’1 de gener de 2021. Així, cada unitat familiar disposarà de 40 bosses de 10 litres anuals gratuïtes (60 en el cas de les famílies nombroses) que es repartiran durant les darreres setmanes de l’any. En el cas de negocis gran productors de rebuig existirà la possibilitat de disposar de contenidors estandarditzats que es recolliran una vegada per setmana.

La implementació de la bossa vermella ha estat tot un èxit a altres municipis, i ha arribat a aconseguir més del 80% de reciclatge.