Porreres aposta per cobrir les necessitats bàsiques de les famílies i donar suport al teixit empresarial. 

El Consistori ha reforçat les ajudes socials durant la pandèmia. Continuarà aquesta tendència per l’any vinent?

Evidentment, l’equip de govern de l’Ajuntament de Porreres ha centrat tots els esforços per estar al costat dels porrerencs i porrenques, perquè la situació és extraordinària i requereix mesures extraordinàries. Esperem que l’any que ve la situació hagi millorat i que tot recuperi el seu ritme normal, si no és així, l’Ajuntament haurà d’ajustar els pressupostos per ajudar en tot el que faci falta. 

Cap a on aniran aquestes ajudes?

S’ha dotat de més partida pressupostària al departament de Benestar Social per ajudar a les famílies més vulnerables, perquè aquestes vegin cobertes les seves necessitats bàsiques, sobretot s’ha prioritzat la protecció dels infants. S’està fent promoció del producte de proximitat, km 0 i comerç local, dotam de recursos, campanyes publicitàries i una nova pàgina web que comptarà amb un apartat de mercat en línia, com també s’ha incrementat el servei de neteja i desinfecció a les escoles. També s’han aportat 15.000 euros al fons d’ajudes als autònoms i s’han invertit molts recursos per adoptar les mesures sanitàries i preventives corresponents

Els comerços i els restauradors són dos sectors molt afectats per la crisi. Com ajudau a reactivar aquests sectors?

Els hem ajudat aportant material, desinfectant les zones comercials, fent campanyes de promoció, incentivant la compra al municipi i també es va suspendre la taxa d’ocupació de via pública.

L’Ajuntament ha aprovat un Pla de Reactivació Econòmica. Podeu resumir-ne els punts més destacats?

 Hem fet una enquesta online per fer una aproximació a les necessitats de les empreses i persones emprenedores. També feim informació actualitzada sobre ajuts a l’empresa i a l’emprenedor. A més, mantenim el contacte amb el teixit empresarial i traslladam les principals reclamacions i consultes que ens fan a les patronals i/o les Administracions superiors (ERTO, línies ICO, material sanitari, etc.). Actualitzam el web: www.empresesdeporreres.com. Mentrestant, mantenim el mercat setmanal com a sortida del producte fresc i local per part dels productors de proximitat, i per contribuir a l’abastiment de la població, a més de la venda de fruita i verdura per donar suport als pagesos. També 

hem creat un marketplace amb la marca ‘DePorreres’. També cal destacar la reducció o ajornament de despeses amb el servei de suport i assessorament a la reducció de despeses, factura energètica, entre altres.

Quines són les actuacions prioritàries per afrontar la crisi?

Cobrir les necessitats bàsiques de les famílies, aliments, habitatge, protecció dels infants i suport al teixit empresarial. 

Què és allò que més demanen els porrerencs i les porrerenques?

Poder dur el seu dia a dia amb certa normalitat, garantint el benestar de les seves famílies. Necessiten sentir-se segurs i desitgen sortir al més aviat possible d’aquesta situació.