Al principi de la pandèmia, Benestar Social va destinar 126.000 euros per atendre les necessitats dels veïns. Quines previsions teniu per l’any vinent?

En aquests moments, estam elaborant i treballant en els pressuposts de l’any que ve. De ben segur que haurem de seguir incrementant la proposta pressupostària destinada a Serveis Socials, és la prioritat número u de l’Ajuntament i hi destinarem tot el que sigui necessari.

Reforçareu els Serveis Socials amb més personal i recursos?

Sí. Ho hem fet amb la creació d’una nova plaça de treballadora. També amb la contractació temporal d’alguns serveis o d’empreses externes, però això ha estat una mesura preventiva, però insuficient. Per això es crea aquesta nova plaça. Els Serveis Socials han de ser ara la prioritat. Hem d’intentar arribar al màxim possible de veïnats i veïnades en temps de dificultats.

A banda de les ajudes socials, com teniu previst reactivar l’economia?  

Aquesta pandèmia i les seves conseqüències són un tema que sobrepassa els límits municipals. Així i tot, mesures com la reducció de la taxa de recollida de fems a tots els establiments que, malauradament, han hagut de tancar durant el 2020 i previsiblement també estaran tancats alguns mesos l’any 2021, que suposa gairebé un milió d’euros per a les arques municipals és una d’elles. La contractació a temps parcial de col·lectius vulnerables o en situació d’atur de llarga durant també ajudarà a millorar i poder afrontar amb alguna garantia més la transcendència d’aquesta crisi econòmica.

Els comerços de Sant Llorenç rebran incentius? 

Estam treballant en una gran campanya per a potenciar el comerç local, ‘Estima a Sant Llorenç’ és el lema d’aquesta nova campanya i pretén això, incentivar les compres al petit comerç de casa. En aquest mateix sentit, també s’han fet diferent cursos i tallers per als comerciants i propietaris per adaptar-se, per exemple, a la digitalització. 

En matèria de gestió municipal, quines seran les prioritats davant la pandèmia?

En matèria econòmica farem un esforç per prosseguir amb els projectes que havien quedat paralitzats i que s’han de tramitar i executar durant el 2021, entre ells, l’escoleta municipal de 0 a 3 anys, per exemple. A escala comunitària hem de seguir les instruccions sanitàries i en la competència municipal controlar les activitats que, per les seves característiques, són més delicades sanitàriament que les altres, i controlar bé, per exemple, aforaments tant a esdeveniments o actes públics com privats i vigilar que es compleixen les millors condicions higièniques. En definitiva, posar-hi tot de la nostra part perquè el nombre de casos baixi a zero.

De quina manera afectarà els pressupostos la baixada d’ingressos i l’augment de despeses?

Afectarà negativament, això és una realitat. I en el nostre cas, a més, hem de sumar que venim afectats per la torrentada. Per sort, la suspensió temporal de la regla de la despesa i del Pla Econòmic Finances (PEF) ens donarà un cert alleujament. Amb tot, és temporal. Així mateix el nul endeutament ens ajudarà a afrontar el futur immediat.