Aquest 2020 ha estat un any ben complicat que ha duit a posar en pràctica que #ASantaMariaTothomAjuda, per tant a l’Ajuntament de Santa Maria del Camí ha estat al costat de tothom encara molt més, ja que les necessitats de moltes famílies santamarieres han canviat o s’han vist incrementades. 

Ha estat un poble pioner en la desinfecció del municipi amb la col·laboració dels pagesos i de Protecció Civil, varen posar en marxa un voluntariat per poder arribar a tothom, varen fer moltes campanyes per animar les famílies i, sobretot, els infants que varen rebre la visita diària de Protecció Civil durant tot el confinament, posaren en marxa un grup de cosidores que varen fer una mascareta per a tots els infants santamariers i per al personal de serveis socials i residència municipal. També han tingut una cura molt especial per protegir els majors, però alhora han volgut acostar-los les seves famílies sempre de forma segura i cal estar orgullosos de no haver-hi tengut cap positiu.

Els pagesos han desinfectat el municipi.

Des de l’Ajuntament, han adaptat a la nova normalitat tots els espais perquè no es deixàs de fer cap activitat: cessió d’espais a les escoles, obres d’habilitació i ampliació de l’escoleta municipal, adaptació d’horaris i torns a les instal·lacions esportives, adequació de zones per a vianants i la reubicació de totes les dependències municipals per tal que els treballadors puguin atendre el públic amb total seguretat. D’altra banda, han seguit treballant per millorar la mobilitat del municipi i per això es va posar en marxa el sistema d’aparcament restringit a la plaça dels Hostals, s’han iniciat les obres de millora de part dels carrers Llarg i Arquitecte Guillem Forteza i en breu començaran les del camí de Coanegra i la carretera d’Alaró. Han seguit programant cultura de forma segura en un moment en què el sector està més necessitat que mai com també han proposat ofertes d’oci segur per als infants i per al jovent.

Campanya nadalenca

Evidentment, en aquests moments tampoc no es pot oblidar el petit comerç, per això han posat en marxa l’aplicació moneder dels comerciants de Santa Maria que incentiva el comerç local i ja tenen dissenyada una campanya nadalenca que injectarà 10.000€ directament als comerciants, que podran usar un total de 200 famílies en abonaments de 50€ en els diferents establiments del municipi.