A partir de dia 4 de novembre EMAYA inicia la instal·lació de 39 contenidors nous als barris de Santa Catalina, Son Armadams, Son Dureta i la Teulera, amb la qual cosa fa arribar la recollida de matèria orgànica a 22.000 ciutadans i ciutadanes més.

Actualment aquest servei ja està disponible per als 60.000 habitants del Camp d’en Serralta, el Fortí, Son Cotoner, Son Flor, Son Rapinya, Los Almendros-Son Pacs, Son Dameto i Son Espanyolet. Entre els anys 2018 i 2019 s’hi instal·laren 66 contenidors marrons, als quals ara se’n sumen 21, per tal de millorar el servei.

La recollida de matèria orgànica a Palma es realitza amb un innovador sistema de contenidors tancats, d’obertura amb la Targeta Ciutadana. El principal objectiu del tancament dels contenidors és garantir la qualitat de la matèria orgànica dipositada, per a així poder destinar aquest material a l’elaboració de compost i biogàs. Fins ara, aquest objectiu de qualitat s’ha assolit molt per damunt de les expectatives, per damunt del 99%, amb menys d’un 1% d’impropis. Pel que fa a la quantitat, l’any 2019 a Palma es varen recollir un total de 4.000 tones de matèria orgànica, un 23% més que l’any anterior.

La continuïtat en la implantació dels contenidors marrons permetrà seguir incrementant el reciclatge a Palma. Hem de recordar que la matèria orgànica (restes de menjar, fruites i verdures, petites restes vegetals, cafè, te, etc.) suposa el 40% dels residus domèstics. Per tant la seva recollida selectiva és fonamental per a incrementar el reciclatge i assolir la fita del 50% que marca la legislació actual sobre residus. A més d’aquests barris que disposen d’aquests contenidors, també es recull la matèria orgànica a la zona del centre històric, que compta amb el sistema de recollida selectiva mòbil, així com a Son Sardina. En total, uns 100.000 habitants ja tenen aquest servei al seu abast, més del 22% de la població de Palma. Així mateix, es recull amb el sistema “porta a porta” la matèria orgànica de nombrosos establiments d’hoteleria, restauració, comerços, centres educatius, etc.

Campanya d’informació i sensibilització 

Aquest mes d’octubre ha començat la campanya d’informació i conscienciació als barris on existeix o s’implanta ara la recollida de matèria orgànica. És una campanya de proximitat, a nivell de carrer, a càrrec de l’equip d’educació ambiental d’EMAYA. Es distribueix material informatiu, així com poals i bosses per a facilitar la separació de la matèria orgànica. EMAYA en tindrà punts informatius en aquests barris i realitzarà xerrades a les associacions de veïns i altres entitats.