Sota el títol “El sobiranisme a Europa davant la crisi de la Covid-19”, les Fundacions Darder-Mascaró han organitzat per aquest dijous 28 un debat virtual en què participaran representants de Galícia, Còrsega, Irlanda i Mallorca i que s’emetrà en dues llengües, anglès i català.

La responsable d’afers Europeus del Bloque Nacionalista Galego i propera eurodiputada, Ana Miranda; la secretària general de la Coppieters Foundation i portaveu del partit Femu a Corsica, Antonia Luciani; l’eurodiputat del Sinn Fein, Chris MacManus, i el secretari de Política Internacional de MÉS per Mallorca, Antoni Trobat, seran els ponents d’aquest debat.

L’acte, en format virtual per mor de les restriccions derivades de la covid-19, s’emmarca dins un cicle ample de conferències organitzades per les Darder-Mascaró, anomenat ’Debats des de la perifèria’. En aquesta edició, la projecció europea de la trobada ha obligat a millorar el format i, entre d’altres coses, incorporar un sistema de traducció simultània perquè l’acte es pugui seguir també en llengua anglesa. 

A més, l’acte està co-organitzant per la Coppieters Foundations, un ‘think tank’ paneuropeu associat a l’Aliança Lliure Europea i que se centra en “la gestió de la diversitat cultural i lingüística, els drets dels col·lectius i minories, la governança multi-nivell i la descentralització”, entre altres assumptes.

Les Fundacions Darder-Mascaró debaten el futur post-pandèmia amb el sobiranisme europeu