L’Orquestra Simfònica Illes Balears completa aquesta setmana el cicle #SonamPerTu amb tres concerts, dels quals dos es faran al Castell de Bellver els dies 25 i 26 de setembre i un altre serà a l’església de Santanyí el 27 de setembre.

El divendres, 25 de setembre, una vintena de músics de la Simfònica, acompanyats pels solistes Irene Mas (soprano); José Manuel Sánchez (tenor) i Simón Orfila (baix), interpretaran dues obres de Manuel de Falla: Concert per a clavecí (piano) i cinc instruments i Retaule de Maese Pedro.

El compositor austríac Wolfang Amadeus Mozart serà el protagonista del concert del Castell de Bellver de dia el 26 de setembre. Un quintet format per Josep Miralles (flauta); Eduardo Bernabeu (clarinet); Nina Heidenreich (violí) i Sonia Krasnova (viola) interpretarà Quartet amb flauta en re major de KV. 280 i Quintet amb clarinet KV. 581. Les entrades per als dos concerts del Castell de Bellver es poden comprar a través de la web de l'orquestra: www.simfonicadebalears.com.

Per finalitzar aquest cicle de 60 concerts, el diumenge dia 27 de setembre la Simfònica, juntament amb la cantaora Trinidad Montero, interpretaran Amor Brujo, de Manuel De Falla i La Mer, de Claude Debussy (arr. Ian Farrington), a l’església de Santanyí. Les entrades són gratuïtes i es poden adquirir a la web www.ticketib.com.

El cicle #Sonampertu s'inicià el 29 de maig a Campanet, en un concert que va convertir la Simfònica en la primera orquestra de l'Estat en reprendre l'activitat després del confinament. Durant aquests 4 mesos, la Simfònica haurà ofert 60 concerts, dels quals 36 s'han dut a terme en diferents pobles de les Illes (25 a Mallorca, 5 a Menorca, 5 a Eivissa i 1 a Menorca), i 24 al Castell de Bellver. La iniciativa va sorgir en el complex context actual provocat per la crisi de la COVID-19 i respon a la transcendència de l’acció cultural en la reactivació de la societat.