­La celebració del Dia Mundial del Medi Ambient d'enguany coincideix amb l'estat d'alarma i els dies de dol. Per això no han estat possibles les activitats lúdiques, educatives i divulgatives pròpies d'aquestes dates. Això, emperò, no impedeix que aquest sigui un bon moment per reflexionar i recordar que la societat i la ciutat de Palma necessiten, per salut i economia, un medi ambient sa, amb més espais per a les persones i menys per als vehicles.

El confinament ha provocat imatges insòlites de la fauna que recupera espais abans poc habituals; quan hem començat a sortir hem gaudit d'una aigua transparent a les platges i un aire més net. Això ens ha fet adonar-nos del valor del nostre entorn i que aquesta és una oportunitat per prendre mesures per millorar el medi ambient.

Des de l'Ajuntament de Palma es treballa perquè la ciutat sigui un lloc on viure millor i de forma sostenible. Algunes de les actuacions més destacades per fer-ho possible són les noves zones de vianants de la plaça del Mercat i del carrer Velàzquez o la propera al carrer Nuredduna; el nou carril bici entre el carrer d'Andreu Torrens i Andrea Doria, amb el qual ja s'arribarà als 85 km de carril bici a Palma.

La renovació de la flota de l'EMT s'ha fet amb autobusos de gas, menys contaminants i menys renouers. Estan en marxa les grans obres del col·lector i el dipòsit d'aigües que evitaran els abocaments contaminant a la badia de Palma, per gaudir d'una mar més neta.

Ben aviat al 90% dels carrers de Palma la velocitat estarà limitada als 30 km/h, per fer una ciutat més segura a vianants i ciclistes i reduir la contaminació. Hi haurà més de 10.000 arbres més als carrers i parcs i podrem passejar per nous espais verds, com el bosc urbà del canòdrom o el nou Passeig Marítim, on hi haurà molt més espai per a passejar o anar en bici sota els arbres, devora la mar.

La recollida selectiva avança a la ciutat, i la protecció dels espais verds i els terrenys rústics també. En conjunt, mesures que suposen una transformació en verd, una aposta valenta per una Palma més saludable i amb més qualitat de vida.