Els premis BYEM (Busca Y Encuentra Mejoras) que es dirigeixen als empleats de les unitats de producció de centrals tèrmiques de carbó, fuel i cicles combinats d'Endesa, s'han convertit, en un clàssic d'Endesa. Aquest 2019 no ha estat una excepció i en l'acte celebrat a l'Auditori de Madrid es va poder comprovar que aquests reconeixements a la Innovació, el Progrés i la Millora Contínua en Generació Tèrmica estan en un gran moment.

Les categories i propostes premiades de les centrals de Balears s’han centrat en la categoria d’innovació en eficiència, transició energètica i medi ambient.

• Proposta més innovadora en HSEQ (Salut, Seguretat, Medi Ambient i Qualitat). Guanyador: Roberto Manresa Yee, de la central d’Alcúdia, per la seva proposta: Utilització de material reciclat en comptes de terra vegetal en la clausura de l'abocador d’Alcúdia.

• Proposta més innovadora en Eficiència Operativa. Guanyador: Manuel Rivera Pozo, de la central de Son Reus per la seva proposta: Conservació seca de les turbines de gas.

• Proposta més innovadora en Transició Energètica. Guanyadora: Esperança Bujosa Pons, de la central d’Alcúdia, per la seva proposta: Transformació de les Turbines de Gas per a consumir una mescla de Gas Natural i Hidrogen obtingut a partir d'energies renovables.

El programa BYEM té com a objectius principals la cerca i posada en valor de millores en tots els processos i instal·lacions de producció, fomentar la cultura de millora en totes les plantes i fer-ho de manera contínua, permanent i sostenible. Una iniciativa que reflecteix la cultura Open Power que inspira al grup Enel, ja que condueix cap a la col·laboració, compartir les millors pràctiques amb la resta del món i obrir-se a la innovació i a la participació de tots els empleats. El Programa BYEM ha servit d'inspiració per a la implantació a nivell global en 8 països en els quals opera el Grup Enel del programa Gxcellence Award, entre els empleats de generació tèrmica.

L'acte, que va reunir uns 150 assistents, va comptar amb Rafael González, director general de la línia de negoci Power Generation Iberia, que va ser l'encarregat de l'obertura de l'esdeveniment amb un discurs centrat en el concepte de Millora Contínua, aplicable tant a Generació Tèrmica, a qui van dirigits els premis, com a la resta d'àrees dins de la Línia de Negoci, donats els reptes que es presenten en un entorn de gran complexitat com és el de la producció d'energia en un moment de transició energètica, és el moment d'estendre el programa BYEM a les tecnologies renovables (hidràulica, eòlica, i Solar).