Endesa ha renovat la col·laboració amb la publicació de l’Anuari Ornitològic de les Illes Balears (2018), un suport que, una vegada més, mostra el compromís d’Endesa amb el medi ambient i la preservació de la natura i les espècies autòctones. La Companyia, dins del Pla de Sostenibilitat d’Endesa a les Illes Balears, manté la seva constància en aquest compromís, ja que fa vint-i-set anys que duu a terme aquesta col·laboració.

L’acte de presentació del 33è volum de l’Anuari s’ha celebrat avui a les 11.00h a la seu d’Endesa (C/. Sant Joan de Déu, 1) i ha comptat amb la presència del coordinador del GOB, Antoni Muñoz, el responsable de l’àrea d’ornitologia del GOB, Manuel Suárez, Pedro Martínez, membre de la junta directiva del Gob i el director general d’Endesa a les Illes Balears, Martí Ribas.

L’Anuari Ornitològic de les Balears, (2018 - volum 33), que després de trenta-tres anys consolida any rere any la seva feina, té un important interès i prestigi científic. Per a Endesa és una gran satisfacció la renovació del suport per la gran qualitat i importància científica, per la qual cosa, un cop més, la Companyia vol expressar a través d’aquesta col·laboració la seva implicació amb la cultura, el medi natural i la societat de les Illes Balears.

L’edició d’enguany incorpora, a part dels habituals registres ornitològics que ofereixen una visió del que fou l'activitat ornitològica del 2018, l’article: La migració de la boscarla d’aigua Acrocephalus paludícola a les illes Balears.

Així com també, les notes breus: Possible primer cas d’un híbrid d’Egretta Garzetta x Bubulcus ibis a Balears, Primeres dues cites d’una coablava Tarsiger cyanurus a Balears, Estatus de l’avifauna de l’arxipèlag de cabrera, i Recompte hivernal d’aus aquàtiques, limícoles i gavines a les Balears, gener 2019.

S'ha de recordar el prestigi, dins l’àmbit científic, de l'Anuari Ornitològic de les Balears, i el reconeixement que ha tengut en anys anteriors dins del projecte Latindex, en el 3r Taller d'Obtenció d'Indicadors bibliomètrics i d'Activitat Científica.

Per la seva banda, Endesa a les Illes Balears amb aquesta col·laboració, reforça el seu compromís amb obres i projectes de gran impacte social i de preservació del medi ambient, amb entitats compromeses amb les Illes Balears.

Aquesta iniciativa s'emmarca en la política d'acció social d'Endesa que a través dels seus centres corporatius, fundacions, organitzacions territorials i empreses participades, desenvolupa projectes socials en sis eixos d'actuació, entre ells, els de medi ambient i diversitat. A més, el grup treballa en projectes socials altres cinc categories: accés a l'energia; desenvolupament social i qualitat de vida; voluntariat; accions puntuals d’ajuda humanitària; i l'educació i la formació.