Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Col·legi La Salle d'Inca

La Salle fomenta hàbits saludables

El projecte #PROMOUSALUT es du a terme tot el curs i compta amb la participació de tots els alumnes d'aquesta escola d'Inca

Més de 900 persones participaren a la cursa solidària. CC LA SALLE INCA

“Fomentar i conscienciar de la importància d´adquirir hàbits saludables en el dia a dia” és el gran objectiu del projecte #PROMOUSALUT que duu a terme del col.legi La Salle d'Inca. El passat 13 de febrer va celebrar, la II Jornada Familiar emmarcada en aquesta activitat que es desenvolupa durant tot el curs escolar i que ha estat presentada a la Conselleria d’Educació de les Illes Balears per formar part de la xarxa de CEPS (centres escolars promotors de salut).

Una cursa solidària

Al centre d'Inca estan molt satisfets de la jornada familiar: “Va ser tot un èxit de participació i va complir amb tots els propòsits establert”. En destaquen la cursa solidària a benefici de l'ONG de la comunitat La Salle, Proideba. Registrà la participació de més de 900 persones entre alumnes, docents, pares, mares… Se celebrà al Serral de les Monges d'Inca en un circuit de 400 metres durant 20 minuts. Es varen comptabilitzat les voltes i per volta feta els seixanta patrocinadors aportaran una quantitat a l'ONG. En total corregueren 4.068 voltes.

Tallers de nutrició i meditació

Per altra part, els alumnes de tercer d'ESO es disfressaren de superherois i feren una performance sobre hàbits saludables als nins més petits. A més, es varen organitzar col·loquis, projecció de vídeos sobre alimentació, un circuit multiesport i el taller Hara de meditació. Es va fer una rifa de sabates, vals de restaurants, estades a un hotel… que havien aportat les empreses col·laboradores.

Per una vida millor

#PROMOUSALUT ha estat supervisat pel seu fictici superheroi Paco Hero que “ja s'ha convertit en un membre més de la comunitat educativa i que té l’objectiu de salvar el planeta i tenir una vida més saludable”.

El centre de fisioteràpia Nats, format per un equip multidisciplinari d’especialistes en les branques de fisioteràpia i osteopatia pediàtrica i nutrició, entre d’altres, ha format part d'aquest projecte i va oferir un taller. A més, durant tot el curs ajudarà a dur-lo a terme amb assessorament, seguiment i formació pràctica per a famílies, professorat i alumnat.

Compartir el artículo

stats