Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Hàbits saludables

Un de cada quatre alumnes té sobrepès o obesitat

Un de cada quatre alumnes de les Illes Balears presenta excés de pes (sobrepès o obesitat), segons el darrer Estudi sobre la prevalença de l'obesitat infantil i juvenil a les Illes Balears, una enquesta elaborada entre escolars al llarg del curs 2016-2017 que dibuixa els hàbits dels menors a l'hora d'alimentar-se.

La consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, destacà aquest estudi en comissió parlamentària, a la qual comparegué voluntàriament per donar compte del compliment del Decret 39/2019, sobre la promoció de la dieta mediterrània en els centres educatius i sanitaris de les Illes.

Aquest Decret té per objecte afavorir una alimentació saludable, basada en els principis bàsics del patró de la dieta mediterrània, especialment entre la població infantil. Preveu l'ús de productes de proximitat i de temporada com a matèria primera en els serveis de restauració i en els menjadors d'aquests centres, així com la utilització de preparacions culinàries genuïnament mediterrànies i de receptes tradicionals de la cuina balear.

Compartir el artículo

stats