Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

PROJECTES, EXPERIÈNCIES, ACTIVITATS

Un 'lipdub' per conscienciar de donar sang

Els alumnes de tercer, quart, cinquè i sisè de primària de l'escola de Montuïri, protagonistes de l'enregistrament

Enregistrament del lipdub. CEIP JOAN MAS I VERD

Amb motiu de la visita que el bus del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears va realitzar a la localitat el 14 de febrer, el CEIP Joan Mas i Verd de Montuïri va elaborar prèviament un lipdub per conscienciar als seus veïnats de la necessitat de donar sang.

La iniciativa sorgí de Margalida Nicolau Pocoví, tutora de cinquè A. La primera part de l'activitat consistí en una visita al centre de l'equip mèdic de l'esmentat banc per assabentar els alumnes de la necessitat i la finalitat de la donació de sang i teixits.

Posteriorment, els mestres d'aquest centre proposaren tot un seguit d'iniciatives a l'alumnat per tal de fer extensiva la campanya a la població major d'edat de Montuïri.

A les assignatures de matemàtiques, català, ciències i plàstica es focalitzaren i distribuïren les tasques a través de les quals es duria a terme l'activitat. Pel que fa al libdup -que tengué com a base la cançó Ymca, del grup nord-americà Village People- els alumnes de tercer, quart, cinquè i sisè curs d'educació primària interpretaren una versió lliure de la lletra que hagueren de memoritzar i assajar en dates prèvies a l'enregistrament, per al qual crearen ells mateixos la coreografia.

La lletra de la cançó tracta de conscienciar els majors d'edat del poble a qui va dirigida la campanya sobre la importància de donar sang.

Paral·lelament, els alumnes elaboraren cartells promocionals de la visita del bus del Banc de Sang i que repartiren per tots els comerços de la vil·la. Posteriorment a la donació, s'entregaren xapes d'agraïment a tots els qui hi prengueren part.

El vídeo fou enregistrat el divendres 7 de febrer a l'entada i al pati de l'escola. Hi participaren 135 alumnes amb els seus mestres. Una vegada enregistrat i editat, fou difós a través del portal web Youtube (Lipdub CEIP Joan Mas i Verd) i en poques hores aconseguí prop de mil visualitzacions.

Tant des del web del centre, el de l'Ajuntament de la vila, com de la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, se n'ha facilitat informació i el link per poder-lo visualitzar.

"L'enregistrament esdevingué tota una experiència tant per a l'alumnat com per a l'equip docent", conclou amb satisfacció la tutora Margalida Nicolau.

Denominació: Lipdub per conscienciar de la necessitat de donar sang

Alumnat: 3r, 4t, 5è i 6è d'educació primària

Qui l'aplica: Equip docent

Quan: Febrer 2020

Per a més informació: mnicolau@ceipjoanmasiverd.cat

Tel. 626 598 268

Compartir el artículo

stats