Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Descobrir la FP Dual alemanya

Un centenar d'alumnes i una quinzena de professors han viatjat aquesta setmana a Rendsburg conèixer el sistema

Els alumnes estaran quatre dies a un centre de Rendsburg i quan tornin seran ambaixadors de la FP Dual. GOVERN

Més de 95 alumnes de Formació Professional de les Illes Balears -de FP Bàsica i grau mig- han viatjat aquesta setmana a Rendsburg (Alemanya) per conèixer la FP Dual del país. Els acompanyen una quinzena de professors.

Segons ha explicat la conselleria d'Educació, aquesta iniciativa és possible gràcies a l'esforç i la col·laboració dels vuit centres integrats de FP de les Illes, que han estat els encarregats de seleccionar els 97 alumnes d'entre 16 i 23 anys de gairebé totes les famílies professionals amb oferta a les Illes.

L'objectiu d'aquesta mobilitat és conèixer i comparar el sistema d'FP dual alemany i el balear, guiats per un dels centres més importants d'FP Dual, el Berufsbildungszentrum am Norte-Ostsee-Kanal - Europaschule (BBZ am NOK), situat a Rendsburg, al districte de Rendsburg-Eckernförde, en l'estat federal de Slesvig-Holstein.

El centre BBZ am NOK col·labora, des de fa més de deu anys, amb la Conselleria d'Educació del Govern en programes de mobilitat europea, com Erasmus +.

L'estada, amb una durada de quatre dies, es complementarà amb visites a empreses de diferents sectors professionals que col·laboren amb el centre d'acollida, BBZ am NOK, per a estudis de Formació Professional Dual.

Aquesta acció està cofinançada pel Fons Social Europeu (FSE) conjuntament amb el Ministeri d'Educació i Formació Professional, en el marc de les línies d'actuació previstes en el Programa Operatiu d'Ocupació, Formació i Educació de la FSE 2014-2020.

La Conselleria ha remarcat que un dels objectius d'aquesta mobilitat és que un cop tornin, aquests 97 estudiants es converteixin en ambaixadors de l'FP Dual.

Compartir el artículo

stats