Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

ACTIVITATS

Alumnes de Secundària planten arbres al bosc urbà del canòdrom de Palma

Estudiants dels instituts Joan Alcover i Ramon Llull participen en aquest projecte que finalitzarà a l'estiu

Els alumnes planten un arbre al bosc urbà del canòdrom.

Uns 25 alumnes dels Instituts d'Educació Secundària Joan Alcover varen iniciar dilluns el procés de sembra d'arbres al bosc urbà del canòdrom.

Aquesta activitat, s'emmarca al projecte participatiu amb els alumnes que inicià l'àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne amb aquest Institut i amb l'IES Ramon Llull i que ha arribat a centenars d'alumnes d'aquests dos centres. La previsió és que el projecte estigui finalitzat al llarg d'aquest estiu.

El director general d'Urbanisme, Gabriel Horrach, juntament amb l'arquitecte del projecte, Pere Soler i la directora de l'IES Joan Alcover, Aina Llabrés, varen explicar el procés participatius amb joves que s'ha duit a terme durant el curs. "Hem tingut xerrades amb els tècnics de l'Ajuntament que culminen amb la sembra d'arbres; ara, a més, els alumnes seguiran amb el projecte del velòdrom on explicaran la seva idea de com ha deser el parc", digué.

Horrach, per la seva banda, va explicar que aquest projecte s'ha treballat durant elcurs. "Els tècnics han explicat als alumnes com es dissenya un parc i ara ells participen en la construcció d'un espai públic de la ciutat; així els projectes municipals passen de tenir una lectura més paternalista a tenir una relació de corresponsabilitat amb els veïnats", va explicar.

Horrach recordà que la segona fase a l'àmbit del velòdrom recollirà les propostes que han fet els alumnes definint com volen que sigui el parc en base als criteris de participació en la presa de decisions establerts a traves de la declaració de Palma, Ciutat Amiga de la Infància d'Unicef.

Les obres del bosc urbà del canòdrom començaren el passat mes de juliol i la previsió és que finalitzin entre juliol i agost d'enguany. El pressupost d'adjudicació de l'obra, és de 853.050 euros procedents de la Llei de Capitalitat. La parcel·la del canòdrom té més de 16.000 metres quadrats. El projecte contempla que es plantin uns 280 arbres autòctons com ara lledoners, pins, alzines,roures, blades, pollancres, oms, xiprers, oliveres i d'altres. També s'ha projectat plantar milers d'unitats d'arbusts com mata, llorer, arboços,ginesta, estepa blanca i herba, entre molts d'altres.

Compartir el artículo

stats