Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Ajudes per a joves amb el pagament anticipat del 100%

Aquesta convocatòria té una dotació de 150.000 euros i respon als plantejaments del Pla de Cultura de les Balears

El Govern ha anunciat la convocatòria del nou programa de subvencions per a projectes de recerca, innovació i publicacions en l'àmbit de la joventut a les Balears, amb la novetat que a partir d'ara s'anticiparà el pagament de l'100% de l'import de la subvenció.

"Aquesta convocatòria té una dotació de 150.000 euros i respon als plantejaments del Pla de Cultura de Balears, que proposa intensificar el coneixement i l'apropament dels joves i la cultura i fer-ho en el marc de la millora de les condicions de treball d'entitats, agents o investigadors", explica Costa.

És per això que el Govern impulsa aquest nou programa d'investigació en l'àmbit de la joventut, que integra també la bestreta de la despesa per ampliar l'accés als recursos públics del conjunt d'entitats, col·lectius i persones.

La població de joves d'entre 14 i 30 anys representa un 20 per cent de la població total de les Balears, i està formada per 210.429 joves, segons l'Institut d'Estadística de les Balears. Tot i la importància numèrica del col·lectiu, el Govern no realitza cap programa que, de forma específica i transversal, fomenti l'elaboració de projectes innovadors, de qualitat i de rellevància en l'àmbit de la joventut, de manera que es considera "necessari" donar suport a aquest tipus d'iniciatives.

Projecte innovador

El nou programa s'entén per projecte innovador el que aporta alguna millora pel que fa als que són d'una naturalesa similar, ja sigui en el disseny, en els procediments o en la metodologia, en els continguts de la intervenció o en el resultat obtingut. A més, la convocatòria preveu fomentar l'elaboració de projectes i estudis de caràcter transversal, que difícilment es podrien realitzar si les entitats no disposen prèviament dels recursos suficients.

Compartir el artículo

stats