Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

Alumnes del CIDE, a Europa amb Erasmus+

Itàlia i Finlàndia varen ser les destinacions d'escolars de Formació Professional d'aquest centre el curs passat

Alumnes de Formació Professional del col·legi CIDE varen participar el curs passat en intercanvis Erasmus a Itàlia i Finlàndia.

Gaudir d'una beca Erasmus a un país europeu és tota una experiència. I si a més, és per fer pràctiques a un país estranger, més. És per això que alguns dels alumnes del col·legi CIDE que van viure aquesta experiència l'any passat, han volgut compartir-la amb els companys que enguany tenen la possibilitat de provar sort i sortir fora de les nostres fronteres amb aquest repte.

En Marc Salom, alumne del Cicle Formatiu d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, i en Miquel Frau, alumne del Cicle Formatiu de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, van ser els encarregats de fer-ho amb els alumnes de 2n de Cicles Formatius de Gestió Administrativa i Formació Professional Bàsica. Marc va fer feina a Forli, Itàlia, i Miquel a Turku, Finlàndia. En total van estar 5 setmanes en els seus respectius països i van fer 200 hores de pràctiques en empreses. Junts varen contar tota mena d'anècdotes, curiositats culturals que es van trobar als seus respectius països d'acollida, com era el seu dia a dia, els seus reptes en l'àmbit laboral i també en l'àmbit personal..., ja que per la majoria, aquesta és la primera vegada que viuen sols, allunyats de la seva família i les seves comoditats habituals. L'experiència es transforma així en una experiència laboral, vital, i de maduresa i evolució personal.

Per altra banda, Martí Terrassa, coordinador de les beques Erasmus al CIDE, també va ajudar als alumnes a resoldre els possibles dubtes que tinguessin els alumnes i va detallar totes les característiques de l'actual convocatòria, un projecte que està subvencionat dins el marc d'Erasmus +, una ajuda econòmica que cobreix tota la seva estada a l'estranger.

Compartir el artículo

stats